Traineeship: Drinkwaterbescherming


15-07-2024
36 uur per week

Draag jij bij een gezonde leefomgeving voor de inwoners van Drenthe? Heb jij een opleiding milieukunde, watermanagement of een vergelijkbare opleiding afgerond? Wordt trainee binnen het thema water, bodem en milieu!

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Dit thema heeft maar liefst vier verschillende, belangrijke, onderwerpen die onze aandacht vragen; Water, Bodem, Milieu en Klimaatadaptatie. Deze onderwerpen beïnvloeden elkaar dusdanig dat onze specialisten samen optrekken in het behoud van onze leefomgeving. We willen ons water, bodem en milieu optimaal benutten zonder te overvragen. Dit wil zeggen duurzaam gebruik maken van de beschikbare middelen staat voorop evenals adaptie aan ons veranderende klimaat. We adviseren vanuit onze kennis en expertise bestuur, externe stakeholders, samenwerkingsorganisaties en collega's in andere thema's. Kortom; er gebeurt enorm veel en dit vraagt om een integrale blik.

Daarbij is de zorg voor een duurzame drinkwatervoorziening een van onze speerpunten. Provincies zijn verantwoordelijk voor de bescherming van het grondwater voor de openbare drinkwatervoorziening. Naast aanvullende provinciale regelgeving om risicovolle activiteiten in grondwaterbeschermingsgebieden te weren, wordt gewerkt aan het Uitvoeringsprogramma grondwaterbescherming Drenthe 2020-2025. Hierin heeft communicatie richting iedereen die woont, werkt en recreëert in deze gebieden een belangrijke plek. Jij gaat aan de slag en levert een inhoudelijke bijdrage aan de nadere uitwerking van de communicatierichtlijn grondwaterbescherming, die samen met Team Communicatie is opgesteld. In Drenthe zijn er 16 locaties waar grondwater voor de drinkwatervoorziening wordt gewonnen. Voor elke winning is een gebiedsdossier opgesteld met risico's en maatregelen om die risico's te verminderen. Jij kijkt waar dit samenkomt, houdt contact met de stakeholders over dit onderwerp en zorgt voor de benodigde informatie zodat je samen onze communicatieadviseurs hiermee aan de slag kunt. We verwachten van je dat je communicatieve voelsprieten hebt.

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.

Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.
Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in de richting van milieukunde, watermanagement of vergelijkbaar.

Daarnaast zoeken we iemand met de volgende competenties: omgevingsbewust, nieuwsgierig, moedig, vasthoudend en communicatief vaardig.

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
  • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van €2.898,04.
  • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
  • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
  • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van €6.000, - per 5 jaar.
  • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
  • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De gesprekken staan gepland op donderdag 1 augustus 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Elisabeth Tonckens, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct