Traineeship: Juridisch adviseur Ruimte en Wonen


15-07-2024
36 uur per week

Ben jij momenteel bezig met de afronding van jouw juridische opleiding of heb je net jouw eerste stappen in het werkveld gezet? Heb jij de ambitie om je in te zetten voor de mensen van Drenthe? Ga aan de slag als Trainee juridisch adviseur Ruimte en Wonen.

Waar ga jij je mee bezighouden tijdens dit Traineeship?

Tijdens dit traineeship ga jij aan de slag binnen het thema Ruimte en Wonen. Een thema wat zich inzet voor Drenthe. Voor elke Drent een (t)huis.
Tijdens dit traineeship ga jij je richten op het volgende:

 • De afhandeling en coördinatie van Woo-verzoeken die vallen binnen het team Ruimte en Wonen.
 • Het geven van juridisch advies bij de planadvisering.
 • Het juridisch ondersteuning bieden van projectleiders en bestuur bij projectbesluiten.
 • Ondersteuning bieden bij de procedurele stappen bij de diverse omgevingsdocumenten (omgevingsverordening, projectbesluit, omgevingsvisie, programma, etc.)

Over het traineeprogramma

In dit traineeprogramma werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling en helpen we je met je eerste stappen in het werkveld. In totaal duurt het programma twee jaar.
Het eerste jaar wordt verzorgd in samenwerking met GOA Publiek. Tijdens dit programma ga je één dag(deel) in de week samen met alle andere trainees die aangesloten zijn bij GOA op pad. Hierbij kan je denken aan werkplekbezoeken, thematafels, workshops, trainingen, intervisies, coaching en meer! Daarnaast is er tijd voor ontspanning en gaan jullie samen ook leuke dingen doen. Je krijgt van ons een mentor toegewezen die jou gaat begeleiden op de werkvloer en je wegwijs maakt in de organisatie. In het tweede jaar gaan we samen met jou kijken naar jouw ambities, je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan en de mogelijkheid om aanvullende vakinhoudelijke opleidingen te volgen.

Voor wie is dit traineeship?

Wanneer je pas afgestudeerd bent of nog niet veel werkervaring hebt opgedaan dan is dit traineeship jouw kans om je eerste stappen in het werkveld te zetten.

Voor dit traineeship vragen we dat jij een passende hbo-/wo opleiding hebt afgerond in een juridische richting.

Daarnaast vragen we de volgende competenties:

 • Nauwkeurig
 • Adviesvaardig
 • Bestuurlijk sensitief

Dit krijg jij van ons

Werken bij de provincie Drenthe betekent dat jij bijdraagt aan een mooi leefbaar Drenthe. Als trainee krijg jij van ons een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden in ruil voor jouw inzet. Benieuwd naar onze arbeidsvoorwaarden? We hebben ze hieronder voor je samengevat:

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 36 uur per week voor de duur van twee jaar.
 • Een salaris binnen schaal 8 (cao provinciale sector) met een startsalaris van € 2.898,04.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 22,37% boven op je maandsalaris.
 • Een compleet verzorgd traineeprogramma en aanvullende cursussen en opleidingen wanneer hier behoefte aan is.
 • Aanvullend een persoonlijk budget voor ontwikkeling opleiding en inzetbaarheid (PBDI) ter hoogte van € 6.000,- per 5 jaar.
 • De mogelijkheid voor het bijkopen van verlofdagen.
 • We stimuleren duurzaam reizen! We hebben verschillende vergoedingen en regelingen zodat jij makkelijk bij ons op het provinciehuis komt.

Benieuwd naar al onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden? Klik hier.

Ga aan de slag als trainee

Solliciteren kan tot en met 15 juli 2024. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 23 juli 2024. Heb je vragen over het traineeprogramma of over werken bij Drenthe? Neem dan contact op Elisabeth Tonckens, adviseur recruitment via 0592- 36 55 55 (algemeen). Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je een mail sturen naar werkenbij@drenthe.nl.Geïnteresseerd in deze vacature?Solliciteer direct