Thema's
Met ‘Plusaanbod’ wil het Samenwerkingsverband VO 22-01 jongeren een toekomstperspectief bieden door middel van een huiskamersetting, activering en heroriëntatie op een herstart met (individueel) onderwijs.
Met 'Project Buurtplaats, ontmoeten, meedoen en samen actief voor een bloeiende buurt!' wil Stichting Plaats de Wereld 2 tot 3 initiatieven met laagdrempelige werk- en pleisterplaatsen realiseren, gericht op actieve participatie en inzet voor een meer betrokken en groenere samenleving.
Het project 'LATER' is gericht op het bevorderen van inclusie van LHBTI+-ouderen in Drenthe. COC Groningen en Drenthe wil dit bereiken door onder andere het organiseren van een symposium, laagdrempelige activiteiten in zorginstellingen en professionaliseringstrainingen.
Met 'Samen spelen in park Dwingeland' wil de stichting spelen, sport en groen in de openbare ruimte toegankelijker maken voor alle buurtbewoners.
In dit project helpen ervaringsdeskundigen mensen die bijvoorbeeld in armoede leven of laaggeletterd zijn, een ander toekomstperspectief te bieden. Iemand die zelf in armoede heeft geleefd, weet als geen ander welke impact dit op je leven heeft.
Met het project ‘Schakelaanbod’ wil Werkplein Drentsche Aa onderwijskundige arrangementen in ‘gildeconstructie’ aanbieden en uitvoeren,
waarmee (toekomstige) MBO-studenten zich buitenschools kunnen voorbereiden op de vervolgstappen.
In dit project worden verdeeld over drie periodes van 20 weken 1.200 kinderen in de regio Zuid- en Oost-Drenthe bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl.
Met 'Seksueel geweld roakt heel Drenthe' wil GGD Drenthe het taboe op seksueel geweld doorbreken, seksueel geweld bespreekbaar maken, preventie en het zichtbaar maken van de omvang van het probleem in Drenthe.
Als gevolg van armoede groeien in Drenthe kinderen op zonder een bed. Met 'Slapend blij worden' wil Stichting Solidair Groningen & Drenthe dit probleem aanpakken en ook aandacht vragen voor de gevolgen van 'stille armoede'.
Gedeputeerde Staten kennen een startsubsidie toe van € 4.860,- voor een nieuwe woonleefgemeenschap voor senioren in het dorp Wateren. Het project heet 'Naoberschap Plus' en draagt bij aan de ambities van de Sociale Agenda om initiatieven van nieuwe woonvormen in Drenthe te ondersteunen.
Contact over de thema's?
Hieronder staan de contactpersonen die bij de verschillende thema's horen. Je kunt met hen contact opnemen via het contactformulier.
Leefbaarheid en bereikbaarheid
Ed Wezenberg
Wonen
Daniel Karssenberg
Armoede en laaggeletterdheid
Keimpe Anema
Gezondheid en vitaliteit
Cindy Oosterga
Iedereen doet mee (inclusie)
Cindy Oosterga
Onderwijskwaliteit en gelijke kansen
Keimpe Anema