Thema's
In dit project helpen ervaringsdeskundigen mensen die bijvoorbeeld in armoede leven of laaggeletterd zijn, een ander toekomstperspectief te bieden. Iemand die zelf in armoede heeft geleefd, weet als geen ander welke impact dit op je leven heeft.
In dit project worden verdeeld over drie periodes van 20 weken 1.200 kinderen in de regio Zuid- en Oost-Drenthe bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl.
Met 'Seksueel geweld roakt heel Drenthe' wil GGD Drenthe het taboe op seksueel geweld doorbreken, seksueel geweld bespreekbaar maken, preventie en het zichtbaar maken van de omvang van het probleem in Drenthe.
Als gevolg van armoede groeien in Drenthe kinderen op zonder een bed. Met 'Slapend blij worden' wil Stichting Solidair Groningen & Drenthe dit probleem aanpakken en ook aandacht vragen voor de gevolgen van 'stille armoede'.
Gedeputeerde Staten kennen een startsubsidie toe van € 4.860,- voor een nieuwe woonleefgemeenschap voor senioren in het dorp Wateren. Het project heet 'Naoberschap Plus' en draagt bij aan de ambities van de Sociale Agenda om initiatieven van nieuwe woonvormen in Drenthe te ondersteunen.
Groepen inwoners uit Drenthe die vrijwillig bijdragen aan het versterken van de leefbaarheid in eigen buurt, wijk of dorp kunnen subsidie aanvragen voor hun initiatief. Dit kan via de nieuwe subsidieregeling ‘Wijk-buurt-dorp initiatieven’.
Met de regeling Podium Platteland 2.0 willen we de leefbaarheid in Drenthe versterken door culturele projecten. De regeling loopt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2024.
Gemeente De Wolden wil met 'Talentkracht De Wolden' creativiteit ontwikkelen. Dit wil de gemeente bereiken door de 'Curious Minds-visie' op leren en ontwikkeling van kinderen en het stimuleren daarvan door volwassenen centraal te stellen.
Stichting Cash2Grow wil met 'Uitbreiding van spaarkringprogramma naar provincie Drenthe' zogenaamde spaarkringen in de gemeenten Assen, Hoogeveen en/of Emmen opzetten. Deze kringen zijn zelfhulpgroepen waarin de leden elkaar motiveren en inspireren om goed met geld, met zichzelf en met elkaar om te gaan en om hun dromen waar te maken.
De gemeente Midden-Drenthe gaat samen met de gemeenten Hoogeveen en De Wolden 40 vrouwelijke statushouders trainen, coachen en intensief begeleiden om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Contact over de thema's?
Hieronder staan de contactpersonen die bij de verschillende thema's horen. Je kunt met hen contact opnemen via het contactformulier.
Leefbaarheid en bereikbaarheid
Ed Wezenberg
Wonen
Daniel Karssenberg
Armoede en laaggeletterdheid
Jort Vos
Gezondheid en vitaliteit
Marike Broekema
Iedereen doet mee (inclusie)
Frouktje Hofkamp-Bekkema
Onderwijskwaliteit en gelijke kansen
Berdine Harke