Thema's
Op deze pagina verzamelen we de projecten voor een levendig en sociaal Drenthe. Je kunt zien wat de kansen en eventuele knelpunten zijn binnen de projecten. Het is mooi om te zien waar we in Drenthe toe in staat zijn. Laat je vooral inspireren!
De projecten zijn ingedeeld in zes thema's.
- Leefbaarheid en bereikbaarheid
- Wonen
- Armoede en laaggeletterdheid
- Gezondheid en vitaliteit
- Iedereen doet mee (inclusie)
- Onderwijskwaliteit en gelijke kansen
Zelf ook een project indienen? Dat kan!
Stichting Erfgoed Arsenaal is gestart met de ontwikkeling en ontsluiting van een provinciaal depot voor historische en oude bouwmaterialen. Veteranen met PTSS worden ingezet om te helpen bij de activiteiten.
De provincie heeft subsidie verleend aan Stichting Asser Regenboog Alliantie (ARA) voor het project BOI: Song of a Wanderer. Dit is een event-project voor jongeren/leerlingen waarbij aan de hand van het verhaal van Nitzan, een non-binair persoon, een gesprek mogelijk wordt gemaakt tussen mensen in- en buiten de LHBTIQ+ community.
Experimenteren met vernieuwende vormen om zo inwoners en maatschappelijke organisaties blijvend een actieve inbreng te laten hebben om de leefbaarheid op peil te houden.
De Droomfabriek moet een plek worden waar jongeren ondersteund kunnen worden om hun dromen na te streven en waar zowel praktische ondersteuning als sociale ondersteuning aanwezig is.
Met 'Dementie op jonge leeftijd – door blijven werken als thuis wonen niet meer lukt' wil Zorggroep Noorderboog aantonen dat er op maat aanvullende voorzieningen met passende financiering nodig zijn om de kwaliteit van leven te bevorderen.
Met het project 'Dierenweide als levend Museum' wil Stichting Dierenweide Stroomdal eenzaamheid bestrijden. Zodat mensen met zelfrespect participeren, meedoen aan workshops, stap voor stap actief worden, andere mensen ontmoeten en daarmee verbinden.
Met Drenthe Deelt geeft de NMFD inwoners de kans om gebruik te maken van gezamenlijke spullen en natuur zoals een deelauto of buurttuin.
ICO werkt samen met partners en wil leergangen en coaching rondom creativiteits- en zintuiglijke ontwikkeling opzetten. Op deze manier leren pedagogisch medewerkers en leerkrachten hoe zij kinderen begeleiden in de creativiteits- en zintuiglijke ontwikkeling.
Het doel van HANNN met dit project is om ouderen mentaal fitter en scherper te maken. Activiteiten die tot ‘Fitter Brein’ behoren zijn onder andere een zogenaamde dagbesteding/’DamDonderdag’, een lezing voor ouderen/dementerenden en het aanbieden van online dammen.
Vrijwilligersorganisaties ontvangen van de provincie via hun gemeente financiële steun, zodat zij een frisse doorstart kunnen maken met hun activiteiten die weer binnen de coronamaatregelen mogelijk zijn.
Contact over de thema's?
Hieronder staan de contactpersonen die bij de verschillende thema's horen. Je kunt met hen contact opnemen via het contactformulier.
Leefbaarheid en bereikbaarheid
Ed Wezenberg
Wonen
Daniel Karssenberg
Armoede en laaggeletterdheid
Jort Vos
Gezondheid en vitaliteit
Miranda van Es
Iedereen doet mee (inclusie)
Cindy Oosterga
Onderwijskwaliteit en gelijke kansen
Jort Vos