Drenthe viert met UCI eerste verjaardag Bike Region Label


Op dinsdag 30 januari 2018 heeft Drenthe in het kader van het UCI Bike Region Label aan vertegenwoordigers van de UCI en NOC* NSF laten zien wat het allemaal te bieden heeft op fietsgebied. Gedeputeerde Henk Brink: “We hebben op verschillende manieren en verschillende hoogtes laten zien wat deze provincie tot een echte fietsprovincie maakt.  We zijn trots op wat er gaande is op fietsgebied en op iedereen die daar en steentje aan bijdraagt. Het label is van Drenthe en van iedereen die zich inzet voor het fietsen in onze provincie”.

VAMberg

Bustour langs voorbeeldprojecten

De vertegenwoordigers werden in een bustour meegenomen langs drie showcaseprojecten uit het Bike Region Label. Bij OBS De Lindelaar in Westerbork (fietsschool van Drenthe 2015-2016) gaven leerlingen een presentatie en vertelden hoe zij veilig op fiets naar school gaan. De tweede halte was bij de VAM-berg, waar het nieuwe fietstracé in aanleg was uitgezet met piketpaaltjes. Ook werd bovenop de berg een informatiepaneel onthuld en ondertekend door gemeente Midden- Drenthe, Attero, Afvalzorg en provincie Drenthe. Hiermee tekenden zij symbolisch een samenwerkingsovereenkomst voor de recreatieve ontwikkelingen op de VAM-berg. De bustour werd afgesloten met een bezoek aan Hotel Wesseling in Dwingeloo waar evenementen en arrangementen op fietsgebied centraal stonden.

Feestelijk avondprogramma

’s Avonds was het tijd voor de ‘Labelparty’, voor iedereen die zich betrokken voelt bij fietsen in Drenthe. Gedeputeerde Henk Jumelet opende de avond en sprak lovende woorden over de vrijwilligers die zich inzetten voor het fietsen in Drenthe. “Dankzij de inzet van vrijwilligers hebben wij prachtige en goed georganiseerde fietsevenementen in Drenthe. De saamhorigheid en het samen doen is dé kracht waarmee we het fietsen in onze provincie op de kaart zetten”. Daarna schoven diverse gasten aan tafel bij gastvrouw Marijn de Vries en sidekick Gert Jacobs.

Tussendoor werden de aanwezigen meegenomen door het eerste jaar UCI Bike Region Drenthe en werden de Drentse wielrenner, wielrenster en talenten van het jaar bekend gemaakt. Janneke Ensing en Patrick van der Duin werden uitgeroepen tot Drents wielrenster en wielrenner van het jaar en Adne Koster en Meike Uiterwijk-Winkel tot talenten van 2017. Muziek en verhalen over de bustour van Arno van der Heyden omlijstten de avond.

UCI Bike Region Label

De provincie Drenthe kreeg in oktober 2016, in Qatar, als eerste regio in de wereld het Bike Region Label van de UCI.  De UCI lanceerde het label in 2015 en ondersteunt en beloont steden en regio’s, die niet alleen belangrijke UCI-fietsevenementen hosten, maar ook investeren in de ontwikkeling van een kwalitatief fietsroutenetwerk, veiligheid, activering en promotie voor het fietsen.

Voor meer informatie over de UCI Bike Region en de Label Day kunt u kijken op: www.firstucibikeregion.com.