Evenementenvergunning gemeente


Als je een evenement organiseert, heb je vaak een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Wanneer je een vergunning nodig hebt, verschilt per gemeente. Hierna geven we per gemeente een verwijzing naar de website waar je vergunning kunt aanvragen.

Het beoordelen van een aanvraag wordt steeds complexer. Gemeenten moeten met steeds meer aspecten en belangen rekening houden. De minimale aanvraagtermijn voor een vergunning is 8 weken. In de praktijk lukt dat alleen bij eenvoudige aanvragen. Waarbij de aanvraag ook direct volledig moet zijn.

Wij adviseren daarom zo vroeg mogelijk contact op te nemen met gemeenten en eigenaren. In de praktijk blijkt 3 tot 4 maanden nodig voor een zorgvuldige weging.

LET OP: gaat de route van je evenement door meerdere gemeenten, dan moet je bij iedere gemeente apart vergunning aanvragen!!!

Gemeente Westerveld

De Natura 2000 gebieden Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Holtingerveld liggen allemaal binnen de gemeente Westerveld.

De gemeente Westerveld publiceert maandelijks een kalender waarop aangekondigde evenementen zichtbaar zijn. Kijk alvast of er op de gewenste dag al iets anders gepland is.

De gemeente Westerveld adviseert dringend ten minste 4 maanden voor het evenement contact op te nemen. In de gemeente Westerveld heb je een vergunning nodig als je een evenement voor meer dan 50 personen organiseert.

Kosten

Een vergunning voor een evenement bij een eerste aanvraag kost € 112,95. Een vervolg aanvraag binnen vijf jaar voor eenzelfde evenement kost € 56,50.

Voor meer informatie over de vergunning het aanvragen ervan kijk je op de site van de gemeente.

Gemeente De Wolden

In de gemeente De Wolden heb je een vergunning nodig voor evenementen met meer dan 250 personen en/of als je wegen af wilt sluiten. Voor kleinere evenementen volstaat een melding, uiterlijk 10 dagen voor aanvang.

De vergunning vraag je ten minste 12 weken voor aanvang aan. De aanvraag is pas geldig als je alle documenten volledig hebt ingediend. Ook voor deze gemeente geldt dus dat je beter eerder vast contact kunt opnemen.

Kosten

Een vergunning bij de gemeente De Wolden kost € 25,20 voor kleine evenementen en € 175,60 bij evenementen met verhoogd risico. Een melding is gratis.

Voor meer informatie en aanvragen kun je terecht op de website van de gemeente.

Gemeente Ooststellingwerf

In de gemeente Ooststellingwerf heb je een vergunning nodig voor evenementen met meer dan 100 personen, voor nachtelijke activiteiten of op openbare wegen of parkeerplaatsen. De vergunning in Ooststellingwerf moet ten minste 8 weken van te voren volledig ingediend zijn

Kosten

Een vergunning bij de gemeente Ooststellingwerf is kostenloos. Je betaalt wel voor een ontheffing alcoholwet of tijdelijke bouwwerken.

Meer informatie op de website van de gemeente.

Gemeente Midden-Drenthe

In de gemeente Midden- Drenthe heb je een vergunning nodig voor evenementen met meer dan 250 personen, of wanneer je de openbare weg afsluit of verkeersregelaars inzet. En bij evenementen met versterkt geluid.

De gemeente vraagt zo vroeg mogelijk, maar minimaal 12 weken voor aanvang een vergunning aan te vragen.

Kosten

Een vergunning bij de gemeente Midden-Drenthe kost € 39,25. Bij verkeersmaatregelen wordt dit met € 116,80 verhoogd.

Voor meer informatie kijk op de site van de gemeente.