Laatste nieuwsbrief merkpositie

Deze tijdelijke nieuwsbrief informeert je over de ontwikkelingen rond Merkpositie van de Nationale Parken in de Drents-Friese grensstreek.

Werktitel de Weldadige natuur van Drenthe

Het merk de Weldadige Natuur van Drenthe is ontstaan door de verbinding van natuurgebieden uit de Drents- Friese grensstreek. Een vaste kerngroep met o.a. ondernemers, natuurbeheerders en de provincie zijn in samenwerking met een bredere groep stakeholders tot een doordachte positionering gekomen. Deze is passend bij het verhaal van Holland National Parks (het programma dat opschaling en versterking van Nationale Parken in Nederland beoogt) en het merk Drenthe en bevat een gezonde ambitie.

Concept- Merkgids

Naamloos

De merkgids beschrijft het merk de Weldadige Natuur van Drenthe. Het merkgevoel wordt opgebouwd uit verschillende elementen, die samen een totaalbeeld scheppen. Om bezoekers altijd en overal dit merkgevoel mee te geven houdt het niet op bij karakteristieke communicatiemiddelen. Alle elementen die van binnenuit of buitenaf kunnen worden waargenomen spelen een rol in hoe het merk zal worden ervaren. Van promotiecampagne, tot activiteiten, de bereikbaarheid en inrichting van het gebied, alles bouwt mee.

De volledige concept-merkgids kun je downloaden (pdf, 19 MB)

Vervolgproces

De concept-merkgids wordt op 18 juni voorgelegd aan de Stuurgroep Regionaal Landschap ter vaststelling. Nadat de Stuurgroep de gids heeft vastgesteld, geldt deze als basis en kompas voor de verdere uitwerking van zowel communicatie als gebiedsontwikkeling. De ambitie in de merkgids komt overeen met de Ontwikkelagenda Regionaal landschap (pdf, 1.1 MB) die in juni 2016 is vastgesteld en het bidbook waarmee het gebied meedeed aan de Verkiezing mooiste natuurgebied van Nederland.

Na de zomer gaan we met de organisaties verenigd in de Stuurgroep, marketing organisaties en de ondernemers aan de slag, om invulling te geven aan de merkgids. Via de website en de digitale nieuwsbrieven van de deelgebieden, blijven we informatie delen.

Dit is de laatste nieuwsbrief in de serie Merkpositie die je ontvangt. Vanwege de nieuwe privacyregels is van ieder afzonderlijk expliciet toestemming nodig om nieuwsbrieven toe te sturen. Wij zullen deze maillijst verwijderen. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het gebied, dan kun je je inschrijven voor de digitale nieuwsbrieven van een van de deelgebieden (overkoepelende nieuwsitems, zoals merkpositie zullen in alle nieuwsbrieven aandacht krijgen).

Aanmelden voor de verschillende nieuwsbrieven kan door op onderstaande link te klikken en je mailadres in te vullen.

Drents-Friese Wold

Dwingelderveld