Andere Nationale Parken in de buurtDrentsche Aa

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur. Bezoek daarom ook het Nationale Park Drentsche Aa, voor meer informatie over het park klik dan op de afbeelding.

Oudemolensche diep

Weerribben-Wieden

Je ziet er alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos. Oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland. Typische moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten, vinden een plek in de gevarieerde begroeiing en de bijzondere plantenwereld. Bezoek daarom ook het Nationale Park Weerribben-Wieden, voor meer informatie over het park klik dan op de afbeelding.

© Dominicus Johannes Bergsma

Het verhaal van de Nederlandse natuur

Nederland heeft twintig Nationale Parken. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. Een Nationaal Park kent een karakteristiek landschap met bijzondere dieren en planten. Grondeigenaren, beheerders en andere betrokkenen zorgen dat die natuur karakteristiek en bijzonder blijft. De mooiste stukken natuur blijven daardoor voor Nederland behouden.

Bekijk het korte filmpje over de Nationale Parken in Nederland.