Nachtvlinders op het Holtingerveld


Datum
Plaats in agenda
Tijd
21:00 tot
Locatie
Nivon Hunehuis
Organisator

Interesse groep Holtingerveld

Duur/afstand

2,5-3 uur - ca 4 km

Doelgroep

volwassenen

Kosten

geen

Informatie

Kom bij voorkeur lopend of op de fiets. Kom je toch met de auto, parkeer die dan op de P-toegangspoort (nabij het eindpunt van de excursie) en loop (1,5 km) vooraf naar het Hunehuis (volg de Hunebed wandelroute tot aan de Hunebedweg, vanaf daar rechtsaf bordjes Hunehuis volgen)

E-mail
Omschrijving

Avondexcursie waarbij de nachtvlinders op het Holtingerveld centraal staan. De avond wordt verzorgd door boswachter Hans Krol (Natuurmonumenten) en nachtvlinder kenner Tymo Muus.

start: 21.00 uur in het NIVON Hunehuis met een lezing waarin het nachtvlinderonderzoek nader wordt geïntroduceerd.

22.00 uur: wandelend/fietsend richting Startbaan

23:30 uur met behulp van speciale lampen gepoogd om hier nachtvlinders te lokken. Dat zal vanaf dan zeker enkele uren duren, want echt donker wordt het pas na 23.00 uur.

Een verticaal wit laken zal de vliegende nachtvlinders opvangen, zodat ze goed kunnen worden gefotografeerd. De soorten worden daarna ook stuk voor stuk op naam gebracht. In Nederland komen zo'n 2400 soorten nachtvlinders voor. Het Holtingerveld kent gelukkig nog een groot aantal zeldzame nachtvlinders, waaronder het Eikenblad.

Aanmelden

via email

Bijzonderheden

Het lokken van vlinders en determineren, kan pas nadat het donker wordt. Het is geen probleem om te vertrekken, wanneer je het wel gezien hebt. Er is geen centrale afsluiting.