Lezing “relatie bloemen en insecten op een kwekerij”


Datum
Plaats in agenda
Tijd
20:00 tot
Locatie
Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
Organisator

Staatsbosbeheer

Kosten

€ 5,- per persoon inclusief koffie of thee

Informatie

Kom ook naar de laatste Winteravondlezing op donderdag 28 maart 2019 in Buitencentrum Drents-Friese Wold. Jacolien Cleveringa neemt u mee in de bijzondere wereld van haar kwekerij.

Omschrijving
Bijenbrood is een ecologische snijbloemenkwekerij in Ravenswoud. Alle bloemen worden er op natuurvriendelijke wijze gekweekt, waardoor er altijd een brommende hommel of ander insect tussen de bloemen te vinden is. We proberen er dan ook voor te zorgen dat er altijd iets voor insecten te vinden is.
Bijenbrood
Na een studie literatuurwetenschap gooide ik (Jacolien Cleveringa) in 2015 het roer om en begon de kwekerij en bloembinderij. Ik run de kwekerij samen met boswachter Widmar van der Meer. Hier verwonder ik me dagelijks over alles wat ik tegen kom binnen de kwekerij. Er gaat een wereld voor je open wanneer je besluit samen te werken met de natuur. Ik zal vertellen over de bewoners van een gezonde bodem, over de bijzondere relaties tussen insecten en bloemen, maar ook over de geheimen die alleen zichtbaar zijn voor een insectenoog. Het is het verhaal van de bloemen dat zich afspeelt nog voordat de bloem in jouw boeket belandt, waardoor het lastig is om niet nog meer van 'de bloemen en haar vrienden' te gaan houden. Ook besteed ik aandacht aan hoe iemand zelf iets kan betekenen voor insecten en de biodiversiteit.
Aanmelden

0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl o.v.v. aantal gasten en een telefoonnummer

Meer informatie

Inloop vanaf 19.45 uur