Twee workshops eten uit de natuur


Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld geeft Natuurmonumenten op donderdag 1 en zaterdag 10 augustus een workshop over eetbare planten. Wie wil weten welke planten en bloemen eetbaar zijn, mag deze workshop niet missen.

Op donderdag 1 augustus begint de workshop om 10.30 uur en zaterdag 10 augustus om 13.30 uur. De workshops zijn leuk voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders.

Op beide dagen vertelt Leah Groeneweg, verbonden aan In het Wilde Weg, een bedrijf dat wildplukexcursies, kookworkshops, kanotochten en natuurbelevingstochten in Drenthe organiseert, honderduit over eetbare wilde planten en bloemen uit de omgeving.

Eten uit de natuur

Brandnetel, weegbree en viooltjes in de vrije natuur zijn behoorlijk bekend, maar niet iedereen weet dat ze ook eetbaar zijn, net als tientallen andere soorten. Ze worden gebruikt in salades als echte smaakmakers en gezonde groenten. Leah Groeneweg leert de deelnemers eten uit de natuur. Ze maken een korte wandeling rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en plukken wilde bloemen en kruiden. Daarna maken ze een heerlijke kruiden- en bloemenspread, wildplukpesto en een bloementhee.

Eten uit de natuur. Foto: Pauline Joosten

Oerboek met recepten

Vooraf aanmelden is nodig voor deelname aan deze workshop. Kijk op de website van In het Wilde Weg voor meer informatie over dit bedrijf. Veel inhoudelijke informatie is terug te vinden in het onlangs verschenen "Oerboek", waaraan Leah Groeneweg heeft meegewerkt, en dat ook in het bezoekerscentrum te koop is.