Fiets mee op excursie met kunstenaar Siemen Dijkstra


Ook de komende maanden staat beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra uit Dwingeloo jaar nog centraal in het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Daar toont hij kunstwerken met het veranderende landschap als thema. Daaronder veel beelden van het Dwingelderveld. Op 21 september geeft Dijkstra een bijzondere fietsexcursie door het gebied...

Tijdens de expositie draait op het grote tv-scherm in het centrum een filmpje dat veel werken van Dijkstra toont, en waarin hij elk kunstwerk met een kort commentaartje motiveert. Als toegift laat Dijkstra in het filmpje zien hoe hij bij het maken van houtsnedes te werk gaat.

Gedurende deze expositie zijn – naast enkele van zijn kunstwerken - ook boeken en ansichtkaarten van Siemen Dijkstra in de winkel van het centrum te koop.

Een van de kunstwerken van Siemen Dijkstra, ook op de expositie te zien. Foto: Siemen Dijkstra.

Op fietsexcursie

Bijzonder is de excursie die Dijkstra ter ondersteuning van deze expositie geeft. Op zaterdag 21 september geeft hij een fietsexcursie, waarin hij honderduit over het gebied vertelt. Een excursie voor de echte liefhebbers van het gebied. Vanaf 11.00 uur bij het bezoekerscentrum, waar de excursie na enkele uren ook weer eindigt.

Informatie over deelname aan deze excursies staat op de website van Natuurmonumenten. Vooraf aanmelden is nodig.