Speel interactief het natuurspel de “Koets van de Kibbelhoek” in de natuur


Een sprookje, een vette game en een les natuureducatie. Dat zijn drie omschrijvingen voor een nieuw spel, dat natuurliefhebbers dit jaar voor het eerst in het Dwingelderveld kunnen spelen. Een leuke, leerzame en spannende manier om een boswandeling te maken.

The Nature Game

Het spel is bedoeld voor kinderen (vanaf acht jaar) en volwassenen die op een leuke en interactieve manier de natuur in gaan en behalve kennis van die natuur ook wat opsteken van de historie van het landschap.

Vanaf 1 mei kan het spel gespeeld worden vanaf de Boslounge van Staatsbosbeheer in Spier. Ook op de Hoge Veluwe “draait” dit natuurspel. Speciaal voor het Dwingelderveld zijn op dit gebied afgestemde vragen en opdrachten gemaakt.

The Nature Game is een magische tablet game voor in de natuur, ontwikkeld door het bedrijf Doornroos Imagineers, in samenwerking met toeristisch-recreatieve bedrijven uit vier gemeenten: Westerveld, De Wolden, Midden-Drenthe en Hoogeveen.

Kijk hier voor meer informatie over dit nieuwe natuurspel.


The Nature game

Stap in de wonderschone omgeving van Nationaal Park Dwingelderveld, met zijn heide, vennetjes en Drentse schapen. Duik in het magische oude bos en ontdek de verhalen van deze plek; de Sagen en Legenden, de geschiedenis van het gebied en de planten en dieren die er leven. Verzamel alle verhalen en speel het spel. Wat doen die geheimzinnige karrensporen kriskras door het bos en de heide? Kom jij erachter?

Maak een reis door de tijd en ontdek de Koets van Kibbelhoek! Huur nu snel een tablet bij de Boslounge bij Spier en speel The Nature Game Drenthe.