Openingstijden museum vliegveld Havelte WOII van 4 mei tot 26 mei


Van 4 tot 26 mei op zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur is het museum geopend. Bezoekers die doordeweeks de collectie willen bezichtigen, kunnen een afspraak maken met Jelle Kootstra, telefoonnummer 06-21917489.

Tijdelijke tentoonstelling van de unieke verzameling van Museum Vliegveld Havelte WOII in de lammerenkooi van de Holtinger Schaapskudde op het terrein van de Toegangspoort Holtingerveld te Havelte.

Aan de hand van vliegtuigonderdelen, foto’s, kaarten en allerlei verrassende voorwerpen vertelt het museum het indrukwekkende verhaal van het voormalige Duitse vliegveld tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Holtingerveld.

Jelle Kootstra, schaapherder en eigenaar van de unieke collectie, vond de meeste voorwerpen in de bodem van het Holtingerveld. Jarenlang stelde hij zijn collectie tentoon aan duizenden bezoekers. Op dit moment beschikt het museum niet over een permanente locatie. Omdat de collectie niet verloren mag gaan, zoekt Stichting Museum Vliegveld Havelte WOII naar mogelijkheden om het museum definitief op het terrein van Toegangspoort Holtingerveld te vestigen.