Wildernisdag


Datum
Plaats in agenda
Tijd
11:00 tot
Locatie
Buitencentrum Terwischa 6a Appelscha
Organisator

Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold

Doelgroep

alle leeftijden

Kosten

gee

Informatie

Tijdens deze Wildernisdag heten de boswachters van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom op een stoere Wildernisdag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold. De dag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer.

Omschrijving

Natuurdetective Jac. P. Struiner

Wil jij weten wat een natuurdetective zoal onderzoekt? Kom dan naar Jac. P. Struiner, hij vertelt een bijzonder verhaal (met gitaar, percussie en liedjes) over zijn detectivewerk aan de hand van tal van aparte natuurvondsten (botten. schedels, mummies, drollen,veren, dieren op sterk water, etc.). Wie eet wie, hoe, waarom en... mag dat zomaar allemaal?? Ja, dat mag! Dieren eten elkaar op, dat hoort er nou eenmaal bij in de natuur! Beetje zielig, maar wel leuk en spannend om te onderzoeken!

drents-friese-wold-wildernisdagDoen & beleven

De Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold hebben zelf een afwisselend programma ontwikkeld, leer hutten bouwen, spoor zoeken en vuur maken. Scouting de Biezenhutters zijn ook aanwezig met broodjes bakken en een klauter parcour. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding zelf een insectenhotel maken of een pijl en boog snijden (tip: eigen zakmesje mee). En hoe zou het zijn om geblinddoekt door het bos te lopen, durf jij het aan? De dag wordt muzikaal omlijst door Bert van Haar met natuurliedjes.

Op stap met de boswachter

Naast deze activiteiten kan je ieder uur mee met een korte wildernisexcursie in het Nationaal Park. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je onderweg over de wilde natuur in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Bijzonderheden
  • Gratis toegang, voor bepaalde activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd
  • Deels geschikt voor mindervaliden, door onverhard terrein
  • Honden toegestaan, mits aangelijnd