Eén loket voor aanvragen vergunning evenement in Dwingelderveld


Sinds 1 januari 2019 is er wat veranderd in de procedure voor het aanvragen van evenementen in Nationaal Park Dwingelderveld. Tot nu toe moesten organisaties en bedrijven van iedere terreineigenaar en beheerder in het gebied apart toestemming vragen voor het houden van een evenement. In de praktijk bleek dat niet iedereen dat deed of niet van alle eigenaren toestemming kreeg.

Voor evenementen die in 2019 plaatsvinden is nu begonnen met een proef met één “loket”. De kosten voor de proef worden gedekt uit het budget van het Nationaal Park, gefinancierd door de provincie Drenthe.

Voor de procedure worden drie verschillende sporen gehanteerd. Spoor 1, als voor het evenement ook een vergunning van de gemeente nodig is, en spoor 2 voor kleinere evenementen en activiteiten. Voor recreatieondernemers in en langs het Nationaal Park geldt nog een spoor 3.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en afspraken, digitale instrumenten en formulieren op deze website van het Nationaal Park Dwingelderveld onder Activiteiten > Evenement organiseren.