Mobiliteitspunt @Motion

@Motion is binnen de Provincie Drenthe het knooppunt voor mobiliteit. Het knooppunt is er voor medewerkers en leidinggevenden. Adviseurs van de afdeling Managementondersteuning (de personeelsadviseurs en de adviseurs voor HRM, opleidingen en arbeidsvoorwaarden) vormen samen het hart van @Motion. Medewerkers kunnen zich melden bij @Motion als ze een mobiliteitswens hebben. Omdat ze ambitie hebben om iets anders op te pakken in de toekomst, of omdat ze zien dat hun werk verdwijnt en ze ondersteuning willen in het zoeken naar een andere functie. Leidinggevenden kunnen @Motion vragen om ondersteuning bij specifieke mobiliteitsvraagstukken of voor de organisatie van een aantal activiteiten. In onze organisatie zijn leidinggevendheden verantwoordelijk voor HRM-thema's in hun eigen afdeling. Zij krijgen daarbij advies en ondersteuning van de adviseurs van Managementondersteuning.

Van de 550 medewerkers hebben zo'n 100 medewerkers zich ingeschreven bij @motion. Naast individuele loopbaan/coachingstrajecten volgen deze medewerkers verschillen trainingen en workshops, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Mobiliteit die we in september 2011 georganiseerd hebben. Een aantal quotes van medewerkers die succesvolle stappen hebben gezet dankzij @motion:

  • "Je moet gewoon uit je comfortzone komen. Wat je achterlaat valt in het niet bij wat je er uiteindelijk voor terugkrijgt. Daar moet je op focussen!"
  • "Ik voelde me net een klein eendje dat in het water werd gegooid. Ik zag er best tegenop om ergens nieuw te zijn, mijn weg nog niet te weten en alles te moeten vragen. Ik moest alles waarmee ik vertrouwd was achter me laten! Dat vreemde gevoel heeft slechts twee weken geduurd."
  • "Wat er ook gebeurt, ik ga iets prachtigs meemaken en ik ga zoveel leren... dat pakken ze me nooit meer af!"
  • "Weet je, ik zag aankomen dat een en ander gaat versoberen. Nu ben ik er nog op tijd bij geweest. Als je gaat zitten afwachten, moet je het uiteindelijk ook doen met wat er overblijft Maak je eigen plan, anders word je onderdeel van het plan van iemand ander"'
  • "Uiteindelijk moet je voor je eigen geluk gaan. Een ander doet dat niet voor je, je zult zelf keuzes moeten maken".
Laatst bijgewerkt op 4 juni 2012.