Kijkje in een andere keuken


Om je eigen inzetbaarheid te vergroten bieden wij onze medewerkers de gelegenheid om een kijkje in de keuken van een andere organisatie te nemen. Op die manier doe je nieuwe inzichten en werkervaring op, deel je kennis en vergroot je je netwerk.

Deze uitwisselingsstages worden binnen de verschillende netwerken georganiseerd, zoals Noorderlink en A-RUN. Ook als onderdeel van de Kijk-op-je-loopbaan-dag kunnen medewerkers een werkervaringsstage bij een andere organisatie regelen. Een aantal quotes van medewerkers die eens een kijkje in een andere keuken hebben genomen:

  • "Ik heb de uitwisselingsstage gebruikt om eens een heel ander vakgebied te ontdekken. Dit was voor mij een bevestiging dat ik meer met ‘taal en tekst' wil doen. Nu doe ik bij de Provincie Drenthe een project waarin ik dit kan doen!"
  • "Zo'n uitwisselingsstage is heel leerzaam!"
  • "Omdat ik druk bezig ben met het zoeken naar een nieuwe baan heb ik de uitwisselingsstage gebruikt om mijn netwerk te vergroten."
  • "Ik vond het heel interessant om te zien hoe mijn werk bij de Provincie bij een gemeente wordt georganiseerd. Er waren veel overeenkomsten. Ik zou met mijn ervaring zo bij een gemeente aan de slag kunnen."