Gedeputeerde in beeld: Nelleke Vedelaar


Nelleke Vedelaar (1977) is geboren in Assen en groeide op in de Noordoostpolder. Voor haar studie vertrok ze naar Zwolle, waar ze tot voor kort woonde. Ze was er bijna 8 jaar wethouder. In de afgelopen jaren was ze landelijk voorzitter van de PvdA. Onlangs volgde ze Cees Bijl op als gedeputeerde van Drenthe en daarmee komt ze terug naar de plek waar vele familie roots liggen.

Waarom deze foto?

Sinds een jaar woon ik, met mijn moeder en mijn zusje, in een boerderij aan de Vecht, vlak over de grens van Drenthe. Met zijn drieën hebben we het wonen op deze prachtige plek mogelijk kunnen maken. Hier hebben we de ruimte, maar ook de nabijheid om er voor elkaar te zijn. Het werk in de tuin vraagt “handen uit de mouwen” van ons alle drie. Gelukkig blijk ik dat geweldig te vinden. Ik heb nu alle seizoenen voorbij zien komen, maar de kleur van de herfst is uniek!

Waar ga je je in de komende periode hard voor maken?

Drenthe is een prachtige provincie! En dat komt doordat zoveel mensen zich daarvoor inzetten. Voor de mooiste natuurgebieden, voor het culturele aanbod en voor de leefbaarheid en de dynamiek van onze geweldige dorpen en steden. We zetten ons in voor de werkgelegenheid, voor goed onderwijs, goede bereikbaarheid en voor een duurzame provincie, waar mensen gehoord worden en iedereen mee kan doen. Het is mijn ambitie om me te verbinden met vele Drenten voor de ontwikkeling en de toekomst van onze prachtige provincie.


“Mijn voornaamste drijfveer is dat ik graag een bijdrage wil leveren aan het nog mooier maken van onze prachtige provincie. Daarbij staat wat mij betreft de mens centraal. Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat de basis op orde is. Een betaalbare woning, de zekerheid van een baan met een fatsoenlijk salaris en voorzieningen die goed bereikbaar zijn. In mijn rol als gedeputeerde kan ik verbindingen tot stand brengen en drempels en belemmeringen om mee te doen, wegnemen.

Op die manier draag ik bij aan een Drenthe waarin het nu en in de toekomst prettig wonen, werken en leven is.”