Gedeputeerde in beeld: Tjisse Stelpstra


Wie zijn de gedeputeerden van Drenthe en waar houden zij zich mee bezig? Gedeputeerde Tjisse Stelpstra stelt zich voor.

Waarom deze foto?

De ommekeer is gelukkig van start gegaan. In Drenthe zien we veel duurzame initiatieven. In veel straten en buurten liggen de daken vol zonnepanelen. Steeds meer auto’s rijden volledig elektrisch en de oplaadpunten schieten als paddenstoelen uit de grond. De gaswinning wordt afgebouwd en daar komen nieuwe soorten energie voor terug. Groen gas bijvoorbeeld of waterstof als belangrijke energiedrager. Het is niet alleen goed voor onze planeet, maar zeker ook een nieuwe economische kans waarmee Drenthe als vanouds energieprovincie kan blijven.

Waar ga je je de komende periode hard voor maken?

Als gedeputeerde zet ik mij in voor goed rentmeesterschap van deze leefomgeving. Niet alleen voor ons, maar vooral ook voor onze kinderen en kleinkinderen. De bronnen die onze planeet ons biedt, naderen hier en daar kritieke grenzen. Hetzelfde geldt voor de verwennerij die wij lang hebben gekend als het gaat om energie en warmte. Energie is vrijheid. Denk aan je auto waarmee je overal heen kunt, denk aan je warme huis waar je lekker lui op de bank ligt, denk aan vliegen naar je vakantiebestemming of de keuze tussen je magnetronmaaltijd of verse groentesoep op het fornuis. Energie is vrijheid en welvaart. Maar als we die willen behouden, moet het roer wel echt om.


Over Tjisse Stelpstra

Tjisse Stelpstra is op 11 juni 1961 in Leeuwarden geboren. Hij is getrouwd heeft twee dochters. Tjisse: Van nature ben ik vreselijk nieuwsgierig, vooral naar mensen en wat ze bezighoudt. Ik lees veel en reis graag. De afgelopen tijd natuurlijk heel veel in Drenthe en omliggende provincies, lopend of op de fiets. Ik heb prachtige plekjes ontdekt waarvan ik het bestaan nooit heb geweten. We mogen trots zijn op onze prachtige leefomgeving.