Subsidie voor nieuwe kinderattracties op Drentse vakantieparken


Drie vakantieparken in Drenthe ontvangen subsidie voor nieuwe kinderattracties uit de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe van provincie Drenthe. Het gaat om een natuurlijke bosspeeltuin en speelvijver op vakantiepark ‘De Marke van Ruinen’, een spraypark op ‘Landgoed De Berenkuil’ in Grolloo en een interactieve, digitale speeltuin op ‘Het Timmerholt’ in Westerbork.

Gedeputeerde Henk Brink:

De attracties zijn een aanwinst voor de vrijetijdssector in Drenthe, omdat ze openbaar toegankelijk zijn. Dat betekent dat niet alleen gasten van de parken, maar ook kinderen uit de omgeving en bezoekers aan het gebied zich er kunnen vermaken. Bovendien dagen ze kinderen uit om buiten en in de natuur te spelen.

Voor de aanleg van de bosspeeltuin bij Vakantiepark ‘De Marke van Ruinen’ in het Gijsselterbos is een extra bosperceel aangeschaft van 6.000 m2. Tussen de bomen komen duurzame houten speeltoestellen. In de speelvijver aan de rand van het park krijgen speelattributen zoals een balken- en klossenbrug, waterspeelplaats en waterpomp een plek. De digitale en interactieve speeltuin op ‘Het Timmerholt’ combineert de positieve punten van gamen, zoals hand-oog coördinatie en probleemoplossend denken met de positieve punten van buitenspelen, zoals grenzen verleggen en sociale vaardigheden ontwikkelen. Het spraypark op ‘De Berenkuil’ is een uitdagende, veilige waterspeelvoorziening voor kinderen en qua omvang de grootste in Drenthe.

Subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe 2019

Recreatieondernemers met vernieuwende en onderscheidende ideeën voor toeristen en dagjesmensen die naar Drenthe komen, kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe. Ondernemers krijgen een bijdrage van 30% als de totale projectkosten tussen de €50.000,- en €80.000,- bedragen en van 40% bij totale projectkosten van meer dan €80.000,- met een maximum van €75.000,-. Voor 2019 is op dit moment nog €250.000,- beschikbaar. De subsidie kan in 2019 én zolang er middelen beschikbaar zijn worden aangevraagd. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/subsidieloket