Gedeputeerde in beeld: Henk Brink


Wie zijn de gedeputeerden van Drenthe en waar houden zij zich mee bezig? Gedeputeerde Henk Brink stelt zich voor.

Waarom deze foto?

Ik ben geboren en getogen op de boerderij. In mijn vrije uren melk ik nog weleens de koeien bij mijn zoon. Voor mij is dat pure ontspanning, momenten om te relativeren en vooruit te kijken. Als ik de stal binnen kom, zet ik de muziek aan en geniet ik van de koeien, het melken en jaren 60 muziek.

Waar ga je je de komende periode hard voor maken?

De coronacrisis was een bijzondere periode, voor iedereen, denk ik. We hebben gezien dat de economie hard is geraakt, ook in Drenthe. Het is nu zaak om ons te richten op het herstel van de economie en behoud van werkgelegenheid. Daarnaast zetten we ook volop in op het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid. Dat er in Drenthe veel mogelijk is, hebben we de afgelopen periode laten zien op het gebied van sport. Met het NK Wielrennen en het EK Veldrijden hebben we het fietsen in Drenthe en de enige Drentse berg – de Col du VAM – in de schijnwerpers gezet. Het zou mooi zijn om ook in 2022 weer één of twee grote (internationale) sportevenementen naar Drenthe te halen.

Drenthe is bij uitstek de provincie waar je kunt genieten van de vele gezellige dorpen omringd door een prachtig landschap. Je ziet de druk op de ruimte meer en meer toenemen. Als portefeuillehouder RO zet ik mij dan ook in voor het behoud van de ruimtelijke kwaliteit in Drenthe en ben ik bijvoorbeeld scherp op de inpassing van zonneparken. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, een Drenthe waar het voor iedereen goed wonen en werken is.


Over Henk Brink

Henk Brink is op 23 juli 1958 in Zwiggelte geboren. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Henk begon al op jonge leeftijd als zelfstandig ondernemer een gemengd agrarisch bedrijf. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn zoon.