Gedeputeerde in beeld: Cees Bijl


Cees Bijl (PvdA) is op 27 juni 1955 geboren in Enkhuizen. Hij woont met zijn echtgenote Siska Huisman in Emmen en heeft vier kinderen.

Na zijn studie fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit in Leiden heeft Cees Bijl gewerkt als belastinginspecteur. Zijn politieke loopbaan begon hij als gemeenteraadslid en later als wethouder van Enkhuizen. Vervolgens was hij burgemeester van achtereenvolgens Leeuwarderadeel, Meppel en Emmen. Daarnaast was hij afgelopen vice-voorzitter van PvdA Drenthe.

Cees Bijl heeft voor de komende periode de volgende ambities: hij wil de jeugd betrekken en ze een plek en een kans geven. Hij wil sterke samenwerking zoeken met de politiek, verbinden en goede relaties leggen, want zijn motto is: je moet het verdienen.

Daarnaast heeft Cees Bijl een grote voorliefde voor voetbal. Vanaf zijn vijfde is hij fervent aanhanger van Feyenoord. Maar hij heeft ook al 15 jaar een seizoenskaart voor zijn eigen FC Emmen.


“Mijn voornaamste drijfveer is dat ik graag een bijdrage wil leveren aan het nog mooier maken van onze prachtige provincie. Daarbij staat wat mij betreft de mens centraal. Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat de basis op orde is. Een betaalbare woning, de zekerheid van een baan met een fatsoenlijk salaris en voorzieningen die goed bereikbaar zijn. In mijn rol als gedeputeerde kan ik verbindingen tot stand brengen en drempels en belemmeringen om mee te doen, wegnemen.

Op die manier draag ik bij aan een Drenthe waarin het nu en in de toekomst prettig wonen, werken en leven is.”