Het jaarverslag 2020 van commissaris van de Koning in Drenthe


Jetta Klijnsma heeft haar derde jaar als commissaris van de Koning erop zitten. Het is in woord en beeld gebracht in het jaarverslag dat hier te vinden is.

Het jaar 2020 zal de boeken ingaan als ‘het coronajaar’. “Toch hebben we met zijn allen als vanouds veel werk verzet in Drenthe. Als commissaris heb ik vorig jaar tijdens mijn werkbezoeken weer heel veel Drenten mogen ontmoeten. Soms in het echt, maar ook vaak via een schermpje”, schrijft Klijnsma.

“Zo heb ik van dichtbij kennis mogen maken met prachtige initiatieven waarmee mensen elkaar een hart onder de riem steken in coronatijd. Ik heb ook een blik mogen werpen achter de schermen van de coronazorg in ziekenhuizen en zorginstellingen.”

Daarnaast ging het ‘ambtelijke’ werk van de commissaris door, op het terrein van veiligheid, benoemingen en het opkomen voor de Drentse belangen in de landelijke politiek. In dit jaarverslag zijn ook haar andere activiteiten in beeld gebracht, om zo een indruk te geven van wat het werk van de commissaris van de Koning inhoudt.