Quilts voor kinderen van AZC basisschool De Feniks


Kinderen van AZC basisschool De Feniks in Assen krijgen op 19 juni 2019 hun eigen kleurrijke quilt uitgereikt door Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. Doel van de actie is om jonge vluchtelingen, die huis en haard zijn kwijtgeraakt, weer iets te geven wat echt hun eigendom is.

De actie

De actie is in 2015 gestart met drie vaste deelnemers, inmiddels steunen vele mensen uit het hele land op verschillende manieren de actie. Alle kinderen krijgen een quilt om onder te slapen of om gewoon lekker onder te kruipen. Er zijn verschillende soorten quilts gemaakt.
Op iedere quilt staat de naam van het kind dat de quilt zal krijgen. De quilt wordt dus echt herkenbaar eigendom.

School

Basisschool de Feniks biedt kinderen een veilige schoolomgeving, zodat ze graag naar school komen en even kunnen ontsnappen uit alle onzekerheid. De leerlingen kunnen zich zowel de leerstof eigen maken, als zich persoonlijk ontwikkelen. De leerkrachten zijn blij met het initiatief, want de quilts versterken het gevoel van veiligheid en warmte dat de school aan de kinderen wil geven.

Vervolg

In september 2019 start weer een nieuwe actie. Geïnteresseerden om bij te dragen aan de actie, kunnen zich melden bij maaikebakker@planet.nl.