Werkgroeplid Roelie Goettsch koninklijk onderscheiden

Ons werkgroeplid en Statenlid Roelie Goettsch is bij haar vertrek uit Provinciale Staten Drenthe koninklijk onderscheiden. Ze ontving het lintje omdat zij zich sterk heeft gemaakt voor vrouwen in de politiek.

Roelie was als Statenlid voorzitter van de projectgroep Vrouwen Kiezen in Drenthe. Vanuit deze rol heeft zij zich ingezet om meer vrouwen politiek actief en bewust te maken.

PS 27-03-19 afscheid 27

Koninklijke onderscheidingen

Naast Roelie Goettsch hebben nog twee andere Statenleden ook lintje ontvangen. Johan Baltes (VVD) en Henk Reinders (CDA) zijn ook bij hun vertrek uit Provinciale Staten Drenthe koninklijk onderscheiden.  Baltes is 12 jaar volksvertegenwoordiger geweest namens de VVD in Provinciale Staten van Drenthe. Henk Reinders maakte na 12 jaar lokale politiek in Hoogeveen in 2015 de overstap naar het Drents parlement.

Afscheid van 22 Statenleden

De provincie nam verder afscheid van 22 Statenleden die niet terugkeren in de nieuwe bestuursperiode van Provinciale Staten.

PS 27-03-19 afscheid statenleden 18

bron: https://www.dvhn.nl/drenthe/Drie-Statenleden-in-Drenthe-krijgen-lintje-bij-vertrek-24307630.html