Derde Dag van de Ondernemer benadrukt ongekende waarde ondernemers

“Drenthe heeft veel excellerende ondernemingen, die allemaal een plek in de spotlights verdienen. Ondernemingen waar wij allemaal trots op zijn! Zo is er veel kennis aanwezig over slimme producties en het toekomstbestendig maken van de maakindustrie met behulp van nieuwe ICT-toepassingen. De technologische ontwikkelingen zijn al volop bezig. Dat is onder andere te zien bij Klement Metaaltechniek. Ik ben altijd weer onder de indruk als ik bij Drentse bedrijven op bezoek mag en dat is deze keer ook zeker weer het geval. Ik ben trots op de ondernemers in onze provincie”, aldus Henk Brink, gedeputeerde provincie Drenthe tijdens de derde Dag van de Ondernemer.

Brink bezocht samen met Bouke Arends, wethouder EZ gemeente Emmen, Metaalunielid Klement Metaaltechniek bv in Klazienaveen. Het bedrijf maakt voor uiteenlopende industriële sectoren (onderdelen voor) halffabricaten.

Ondernemers in het zonnetje

Naast Klement Metaaltechniek worden vandaag nog een aantal ondernemers in het zonnetje gezet. Het tweede bedrijf is het Emmense Vince Design. Directeur Vincent Kleine (33 jaar) is al sinds zijn studie bezig met handel en inkoop, voornamelijk vanuit China.

“Door medestudenten van Stenden Hogeschool in Emmen die uit China kwamen heb ik goede contacten opgebouwd en dit netwerk heb ik fors uitgebouwd” aldus Vincent. Het bedrijf bestaat 10 jaar, de laatste 5 jaar heeft dit bedrijf een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is er plaats voor ruim 25 fte bij dit bedrijf en de verwachting is dat er binnen een jaar een aanzienlijk aantal banen bij komt. Het bedrijf heeft ook een vestiging in China waar ruim 30 man in de productie werken. Daar vindt de kwaliteitscontrole plaats voordat het verscheept wordt naar Europa. Vince Design is een dropshipleverancier van designmeubels en levert aan 200+ dealers door heel Europa. Binnen de Benelux levert het bedrijf binnen 24 uur orders uit.

In de middag brengt commissaris van de Koning Jetta Klijnsma samen met wethouder Roald Leemrijse een bezoek aan het Assense Team 6. Wie het pand van Team6 Games in het Asser centrum binnenstapt, krijgt meteen het idee in een virtuele wereld te zijn beland. De Drentse ondernemer Ronnie Nelis heeft in de afgelopen 16 jaar met zijn team van 52 mensen (er werken ook nog eens 20 in het buitenland) tal van games ontwikkeld voor marktleiders als Atari, Maximum Games (één van de grootste game-uitgevers in de VS) en DeNA (de grootste op het gebied van smartphones). De bekendste game is Monster Jam, ontwikkeld voor GameMill Entertainment. We vinden de in Assen gemaakte games terug op alle platforms, van onder meer Google, Apple en Nintendo.

“Alles wat je aandacht geeft groeit. Wij willen dat ondernemers zich welkom voelen in onze prachtige provincie. Ik ben erg blij dat zo’n jong en innovatief bedrijf als Team 6 gevestigd is in Drenthe.”

Jetta Klijnsma

Dag van de Ondernemer

Op de door MKB-Nederland in het leven geroepen Dag van de Ondernemer wordt jaarlijks elke derde vrijdag van november het ondernemerschap gevierd. Met tal van activiteiten door het land krijgen ondernemers, waaronder die uit het MKB-metaal en hun bedrijven, extra waardering. Ook de provincie Drenthe ondersteunt dit initiatief en zet de hele dag door middel van verschillende activiteiten ondernemers in het zonnetje. Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart.

Kijk op dagvandeondernemer.nl voor een impressie van alle activiteiten.

Programma Ik Ben Drents Ondernemer

De provincie zet zich in voor het versterken van de concurrentie- en innovatiekracht van het Drentse bedrijfsleven. Dit doet zij samen met verschillende partners en programma’s, waaronder het programma Ik Ben Drents Ondernemer, een initiatief voor het ondersteunen van starters, het bevorderen van ondernemerschap in Drenthe en innovatie bij ondernemers. Kijk voor meer informatie op ikbendrentsondernemer.nl.

Koninklijke Metaalunie is met 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. De leden hebben samen een omzet van 30 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 170.000 mensen.