Commissaris reikt predicaat ‘Hofleverancier’ uit aan K.K.S. Beheer B.V.


K.K.S. Beheer B.V. te Hoogersmilde mag zich voortaan hofleverancier noemen. Op vrijdag 7 september heeft commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, het predicaat uitgereikt met het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Koers-100-jaar-in-beweging

Het bedrijf heeft het predicaat aangevraagd in verband met de viering van zijn 100-jarige bestaan. In Drenthe is K.K.S. Beheer B.V. het achtste bedrijf dat het predicaat krijgt. Andere hofleveranciers zijn: Kluin Speciaal Optiek, Vossebelt Holding B.V., Drentse Bouwmaterialenhandel ‘Concordia’ B.V., !Pet B.V., Bakkerij Ten Napel C.V., Jan van Peer Koken, Tafelen, Cadeau en Greving Optiek B.V.

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen, met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier", toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. De onderneming moet daarnaast minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn. Het predicaat hofleverancier werd in 1815 ingevoerd door Koning Willem I.