Hét compliment van Drenthe


Waardering voor vrijwilligers 2020

Een groot aantal vrijwilligers in Drenthe zet zich belangeloos in voor anderen: in wijken en buurten, op school, bij sportverenigingen, in de zorg en bij evenementen. Om onze waardering uit te spreken reikt de provincie Drenthe ‘Hét compliment van Drenthe’ uit op de dag van de vrijwilliger op 7 december.

Quote gedeputeerde Hans Kuipers:

"Ik ben trots op alle vrijwilligers die Drenthe in de benen houden! Zo’n 40 procent van onze inwoners, zet zich belangeloos in voor anderen. Dat is onbetaalbaar en zonder vrijwilligers zou de wereld er heel anders uitzien. Samen zorgen we voor een levendig en sociaal Drenthe."

Filmpje over Hét compliment van Drenthe

Wat is Hét compliment van Drenthe?

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ willen we vrijwilligers in het zonnetje zetten en hen een kans geven om wat extra’s te doen met een geldbedrag van 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In deze editie is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod.

Maandag 7 december 2020 nodigen we 5 genomineerden uit in het provinciehuis in Assen. Dan maakt gedeputeerde Hans Kuipers bekend welke organisatie Hét compliment van Drenthe ontvangt.

Het compliment van drenthe

Spelregels

Aanmelden voor Hét compliment van Drenthe kon tot 1 oktober 2020. Om in aanmerking te komen voor Hét compliment van Drenthe zijn spelregels opgesteld. De jury let op:

  • Maatschappelijke betekenis van het werk van de vrijwilligersorganisatie, club, vereniging of initiatief
  • De organisatie maakt structureel het verschil
  • De organisatie is inspirerend voor andere organisaties en voor vrijwilligers
  • De organisatie/initiatief is gevestigd en actief in de provincie Drenthe

Wie de jury wil helpen, kan deze genomineerden steunen. Dat kan online van 1 - 15 november.

Contact

CMO STAMM Groningen Drenthe

Lisette Trinks - Spendel
06 - 13 58 14 71
l.trinks@cmostamm.nl

Dushenka van Kooten
06 – 51 85 70 78
d.vankooten@cmostamm.nl

Sociale Agenda

Levendig en sociaal Drenthe

Gezond, gelukkig en veilig opgroeien in Drenthe. We gaan voor gelijke kansen voor iedereen. Voor goede zorg, voldoende onderwijs, passende woningen, zonder armoede. In Drenthe mag je zijn wie je wilt zijn. Met Sociaal Drenthe gaan we samen met gemeenten en betrokken partijen aan de slag om dit te realiseren. Vóór en met de inwoners van Drenthe. De komende 4 jaar zet de provincie zich in voor diverse sociale thema’s. Enkele voorbeelden van concrete projecten zijn het vergroten van leefbaarheid in steden en dorpen en het inzetten van ervaringsdeskundigen bij armoede en laaggeletterdheid.