Prijsvraag ‘Oes Verkeersrondtie’

Logo-Oes-VerkeersrondtieDe provincie Drenthe wil de rotondes in de provinciale wegen een rol laten spelen in het verfraaien van de Drentse omgeving. Rotondes als visitekaartje voor de kwaliteiten van Drenthe en voor de omgeving waarin ze liggen.

Wat voor ideeën hebben de inwoners van Drenthe over ‘Oes verkeersrondtie’?

Meedoen

Grolloo-2

Uw idee op uw rotonde?

We zijn op zoek naar ontwerpen die iets zeggen over de omgeving waarin de rotonde ligt en de kwaliteiten van dit deel van Drenthe. Denk daarbij aan thema’s als natuur, landbouw, recreatie, toerisme en fietsen. Welk verhaal wilt u vertellen met uw ontwerp? Daar zijn we benieuwd naar!

Wie kunnen meedoen?

De inwoners uit de betreffende dorpen en uit de nabije omgeving nodigen we van harte uit een uitgewerkt idee in te zenden. U kunt op allerlei manieren tot een idee komen, bijvoorbeeld samen met uw straat, uw vereniging, uw gezin of vriendenkring. Natuurlijk kan iedereen die dat leuk vindt en een origineel idee heeft meedoen. Let ook op informatie vanuit uw dorpsvereniging.

Wat is de prijs?

Voor het winnende ontwerp is een budget van maximaal € 5000,- beschikbaar. Daarmee wordt het ontwerp in nauw  overleg met de provincie Drenthe uitgevoerd.

Winnaars ’Oes Verkeersrondtie’ bekend

Op 12 juli zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd ‘Oes verkeersrondtie’ bekend gemaakt. Mevrouw Annefien van Eck en de heren Egbert Meijers en Wilfried Reuvers en zijn de winnaars die in het provinciehuis in het zonnetje werden gezet door gedeputeerde van verkeer Henk Brink. Ook de wethouders van de betreffende gemeenten, Henk Heijerman (Aa en Hunze, waarin de rotondes van Gasselternijveen en Grolloo liggen) en Jeroen Huizing (Coevorden, rotonde Oosterhesselen), waren aanwezig. De prijs is de realisatie van de ontwerpen, waarvoor per rotonde 5.000 euro beschikbaar is.

Over het ontwerp

Oosterhesselen-rotonde

Waaruit bestaat het ontwerp? Waaraan moet het ontwerp voldoen? Wat zijn de toetsingscriteria?  Dit hebben we allemaal voor u op een rijtje gezet.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de provincie Drenthe