Lijnentest fietspaden N372 en N373

Start nieuwe belijning op fietspaden N373 en N372

Op dinsdag 10 mei is de provincie Drenthe begonnen met het aanbrengen van de nieuwe belijning op de Drentse fietspaden. Gedeputeerde Henk Brink bracht een werkbezoek aan de N373 vlakbij de Norgerbrug, de locatie waar deze werkzaamheden van start gingen. De heer Brink vertelde aan de aanwezige pers over het waarom van de gemaakte keuze van belijning. Hierna legde hij de symbolische eerste lijn.

eerste_lijn

Nieuwe belijning

De nieuwe belijning is gekozen als uitkomst van de lijnentest die door provincie Drenthe is gehouden tussen oktober 2015 en april 2016. Naar aanleiding van deze lijnentest konden gebruikers van de fietspaden langs de N372 en de N373 een enquête invullen. De uitslag van deze enquête heeft mede de keuze bepaald voor zogenaamde 1-2-markering: een markering van één meter met een onderbreking van twee meter.

Uitslag lijnentest fietspaden

lijnentest

Bedankt voor uw deelname aan de lijnentest! De test is door 352 gebruikers van de fietspaden ingevuld.

We zijn blij met zoveel reacties. We hebben daardoor een goed overwogen keuze kunnen maken. In de tabel (pdf, 161 kB) kunt u zien hoe er is gestemd.

De lijnentest werd gehouden in de periode van oktober 2015 tot 1 april 2016. Fietsers konden via de website van de provincie Drenthe hun voorkeur laten weten voor een van de zes verschillende uitvoeringen van de fietspadbelijning. Behalve de vorm, werd ook het gebruikte materiaal getest.

Nieuwsbericht: provincie Drenthe investeert €500.00 in zichtbaarheid van fietspaden.

Laatst bijgewerkt op 13 juli 2016.