Gedeputeerde Brink start proef inzaaien bij-vriendelijke bermen

De provincie Drenthe voert een proef uit met het inzaaien van bermen met een mengsel van bij-vriendelijke planten. Daarvoor wordt op drie plaatsen in de berm langs de Drentsche Hoofdvaart en de provinciale weg N371 een bloemenmengsel ingezaaid: op twee plaatsen bij Smilde en bij de Norgerbrug. Gedeputeerde Henk Brink hielp op 22 maart een handje mee met het inzaaien in Smilde.

Methode

De proef is bedoeld om te ondervinden hoe het bloemenmengsel het best ingezaaid kan worden zodat de planten goed opkomen. Daarom wordt op elk proefstuk een andere methode toegepast. Henk Brink: "De provincie kan zo een keus maken uit de beste methode. We willen uiteindelijk dat de bermen van de provinciale kanalen zo veel mogelijk begroeid raken met bij-vriendelijke bloemen. Daardoor dragen we bij aan het bevorderen van de bijenstand in Drenthe."

Drentse bloemen

Het zaadmengsel bestaat uit planten die oorspronkelijk in Drenthe voorkomen. Brink: "Het is natuurlijk ook gewoon mooi, zo’n bloeiende berm. Als de proef goed uitpakt, gaan we de komende jaren meer bermen inzaaien."

zaaien
Gedeputeerde Henk Brink (links)

Laatst bijgewerkt op 22 maart 2017.