Liggeld in Dieverbrug

In de haven van Dieverbrug zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals stroom, water, sanitair en wifi. Door liggeld te betalen kunnen vaarrecreanten daarvan gebruikmaken. Zo dragen de gebruikers van de haven bij aan het onderhoud en de verdere ontwikkeling van het Recreatiepunt Dieversluis.

JAV_150809_675

Maximaal 13 nachten

Schepen mogen in Dieverbrug maximaal dertien nachten blijven liggen. Dat kan door de liggeldheffing worden bijgehouden. Zo kunnen meer vaartoeristen van een mooi plekje in Dieverbrug genieten.

Er komt elke dag aan het einde van de middag een medewerker van de provincie langs om te controleren of schippers zich hebben aangemeld voor hun ligplaats.

Hoe werkt het?

Op de borden die bij de haven en op de zuilen bij de ligplaatsen staat een instructie. U leest hier hoe u zich aan moet melden voor de ligplaats en voor elektriciteit en water. Voor het gebruik van toilet, douche en wasgelegenheid bij de haven ontvangt u een toegangscode.

Via uw tablet, telefoon of op www.aanuit.net kunt u uw ligplaats, elektriciteit en water ‘aanzetten’ als u aankomt en weer ‘uitzetten’ als u weggaat. Als u een smartphone heeft, is het handig de aanuit.net-app op uw telefoon te zetten. U moet zich wel de eerste keer aanmelden via de www.aanuit.net.
Tip: Zet de app al voor uw vertrek op uw telefoon

JAV_150809_650

Kosten

Het liggeld bedraagt € 1,- per meter lengte van uw schip. Elektriciteit kost € 0,50 per kWh. Water en gebruik van het sanitair zijn gratis.

Betalen

U heeft geen contant geld nodig. Het innen van het liggeld gebeurt volledig automatisch via www.aanuit.net of de bijbehorende app. Betalen vindt achteraf plaats via automatische incasso of iDeal.

Lees voor meer informatie de uitgebreide instructie.

Laatst bijgewerkt op 30 maart 2017.