Openbaar vervoer

De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Drenthe. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de taken van de provincie op het gebied van openbaar vervoer.

OV-bureau Groningen-Drenthe

Streekbus bij bushalte

Het OV-Bureau Groningen Drenthe is een samenwerkingsverband van de Provincie Groningen, de Provincie Drenthe en de Gemeente Groningen.  Het OV-Bureau Groningen Drenthe ontwikkelt, organiseert en beheert het openbaar vervoer (exclusief spoor) in geheel Groningen en Drenthe.

Vechtdallijnen

Vechtdallijnen

De provincie Drenthe is samen met de provincie Overijssel verantwoordelijk voor de treindiensten op de Vechtdallijnen: Zwolle-Emmen en Almelo-Mariënberg. Arriva verzorgt hier de treindienst.

Consumentenplatform Openbaar Vervoer Drenthe

Logo OV Consumentenplatform

Consumenteninspraak is een wettelijke verplichting volgens de Wet personenvervoer 2000. In Drenthe vertegenwoordigt het OV-Consumentenplatform (OVCP) de consument. Zij adviseren overheden en vervoerders over alles wat bij het openbaar vervoer in de provincie Drenthe komt kijken.

Transferium De Punt

Logo Transferium de Punt

De Punt is een interessante locatie voor een vervoerknooppunt in de vorm van een transferium. Hier komen OV-lijnen, het spoor, twee wegverbindingen en een waterverbinding samen.