Voortgang bouw knooppunt Emmen-West


Aannemer Van Spijker bouwt in rap tempo door aan knooppunt Emmen-West. Het knooppunt kent straks drie lagen. De begane grond is de aansluiting tussen de Rondweg Emmen naar de N34 in zuidelijke richting (Holsloot). Deze verbinding gaat straks onder de N34 door. Ook op de begane grond ligt de verbinding tussen Erm en Emmen voor lokaal verkeer met daarnaast een fietspad. De eerste verdieping van het knooppunt is de verdubbelde N34. De tweede verdieping is de fly-over en is de nieuwe verbinding vanuit noordelijke richting naar de Rondweg Emmen.

De contouren van de fly-over zijn steeds meer zichtbaar. Deze bouwt de aannemer in drie delen. Medio mei is het tweede deel gereed. Verkeer op de N34 wordt daarna omgezet naar de (oude) rijbaan aan de oostkant (kant van Emmen). De aannemer heeft dan de ruimte om de laatste fase van het dek van de fly-over te bouwen.

Voortgang viaduct Ermerweg

Voor de verbinding tussen Emmen en Erm bouwt de aannemer het viaduct Ermerweg. De wapening in de bekisting voor het brugdek is onlangs aangebracht. Daarna stort de aannemer het beton, verwijderd de bekisting en wordt het brugdek afgewerkt. Dit viaduct is naar verwachting medio mei klaar. Verkeer richting Groningen rijdt dan van de Rondweg Emmen onder de Ermerweg door naar de oprit van de N34.

Gewijzigde verkeerssituatie onder viaduct Klinkmolen

Vanaf vrijdag 5 maart rijdt het verkeer van de N391 naar de N34 richting Coevorden onder een andere doorgang van het viaduct Klinkmolen. Hierdoor ontstaat ruimte om de wanden van de viaducten en de laatste fase van de fly-over te kunnen bouwen. Deze verkeerssituatie duurt tot medio mei.

Iedereen veilig thuis

Tijdens de werkzaamheden zorgt de aannemer ervoor dat het  verkeer ongehinderd door kan rijden. Voor de veiligheid van de wegenbouwers én de weggebruikers is het daarbij wel van belang dat weggebruikers zich aan de tijdelijke maximumsnelheid houden van 50 km p/u en niet inhalen bij Emmen-West. Zo komt iedereen weer veilig thuis. Dank voor uw begrip.

Neem een kijkje op de bouwplaats