Knooppunt Emmen-West lesmateriaal


Techniekstudenten van het Drenthe College gebruiken het knooppunt Emmen-West als lesmateriaal. De studenten gaan een maquette van het nieuwe knooppunt maken. Een unieke Drentse samenwerking: de opdracht komt van de provincie Drenthe en de studenten worden getraind door vakman Edwin Weimer van Small Visuals uit Veenoord. Het eindresultaat is binnenkort te bewonderen in het Infocentrum Hunebed Highway in Dalen.

Het nieuwe knooppunt Emmen-West

De aansluiting van de N391 op de N34 bij Emmen-West wordt omgebouwd tot een knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen, een forse verbetering van de verkeersveiligheid. De fly-over heeft door zijn vorm een duidelijke relatie met het beekdal. Een eyecatcher en een natuurlijk landschapsonderdeel in één.

Toekomst in de techniek

Gedeputeerde Cees Bijl:

De provincie maakt jongeren warm voor een opleiding en toekomst in de techniek. We willen vakmanschap zijn waarde teruggeven en zorgen voor voldoende gediplomeerde instroom in de sector techniek. Bij het werk aan de N34 laten we leerlingen van alle onderwijsniveaus ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Voor studenten van Drenthe College is dit een unieke kans om mee te werken aan een maquette van een tracé waar verkeer straks echt overheen rijdt. De maquette wordt gemaakt in het DCTech gebouw aan de Van Schaikweg 98. Hier is alle techniek te vinden die nodig is. Zo gebruiken de studenten het 3D printinglab voor het printen van de gebouwen die in de maquette terug te vinden zijn.

2019-53 Knooppunt Emmen-West lesmateriaal