Knooppunt Emmen-West


Bij Emmen-West sluit de Rondweg Emmen (N391) aan op de N34. Deze (gelijkvloerse) aansluiting wordt omgebouwd tot een knooppunt met ongelijkvloerse kruisingen. Aannemer Van Spijker Infrabouw bouwt hiervoor onder andere een fly-over. De werkzaamheden aan het knooppunt Emmen-West zijn begonnen in mei 2020 en zijn naar verwachting klaar in november 2021.

Voorheen reed het verkeer van en naar Emmen via een gelijkvloerse kruising de N34 op. Hierdoor ontstond vertraging. De Oude Rijksweg en de Ermerweg sloten ook aan op de Rondweg Emmen. Door de snelheidsverschillen en de groei van het verkeer levert dit gevaarlijke situaties op.

In de nieuwe siutatie hebben de Ermerweg en de Oude Rijksweg geen aansluitingen meer op de N34 of de Rondweg Emmen. De verbinding tussen Erm en Emmen blijft wel bestaan. Hiervan kan het landbouwverkeer ook gebruik maken.

Impressie ontwerp


Contact

Wilt u meer informatie over de aanleg van het knooppunt? Bel dan (06) 17 67 66 27 of mail naar h.bos@vsib.nl of bekijk de omgevingsapp 'N34'. Download de app via onderstaande QR-code.

Omgevingsapp N34

Het Infocentrum Hunebed Highway N34 in Dalen is tot nader order gesloten in verband met de coronacrisis.