Ontwerp windenergieobject N34


De provincie Drenthe is bij de verdubbeling van de N34 een uniek project voor 200 leerlingen van 2 Mavo/VMBO TL gestart.

Donderdag 19 april gaf gedeputeerde Cees Bijl het startsein voor dit project met wedstrijdelement bij het DC Tech, onderdeel van het Drenthe College in Emmen. Leerlingen van drie scholen gaan een ontwerp maken voor een (biobased) windenergieobject langs de N34.

De provincie wil kinderen en jongeren meer enthousiasmeren voor een opleiding en toekomst in de techniek. Herwaardering van vakmanschap, het creëren van stage- en leerwerkplekken en voldoende gediplomeerde instroom in de sector techniek zijn hierbij van groot belang.

Emmense onderwijssamenwerking

Naast het Esdal College, Hondsrug College en het Carmelcollege uit Emmen doet ook het Drenthe College mee. De finaledag is gepland op vrijdag 6 juli in het provinciehuis in Assen.

Dit project is onderdeel van de doorlopende leerlijn binnen het onderwijsproject 'N34: Afslag techniek'. Hierbij wordt de koppeling gemaakt tussen scholen, techniek en de ontwikkelingen rondom de N34.