Nieuwe ongelijkvloerse aansluiting Klijndijk


Voor een veilige en vlotte doorstroming op de N34 realiseert de provincie een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk. De gelijkvloerse aansluiting Emmen-Noord verdwijnt.

Wat gaat er gebeuren?

Voor de nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk realiseren we aan beide kanten van de N34 rotondes. Verkeer kan via de Slenerweg en het viaduct Oringerweide veilig de N34 passeren. Vanaf de rotonde aan de westzijde (kant van Klijndijk) leggen we een parallelweg aan die aansluit op de Odoornerweg. Verkeer kan daardoor vlotter en veiliger doorstromen richting Emmen-Noord. Langs de Slenerweg komt een nieuw fietspad te liggen tussen de nieuwe aansluiting en de rotonde in de Hoofdweg. Daarnaast komt er een (stalen) fietsbrug over de N34.

Hoe ziet de planning eruit?

Het werk wordt na de zomer (2021) gegund. Dan is bekend welke aannemer het werk gaat uitvoeren. De verwachting is dat de werkzaamheden komend najaar van start gaan. Omwonenden informeren we dan per brief over de werkzaamheden en wat dit betekent voor de bereikbaarheid. In de zomer van 2022 is de geplande oplevering van het werk. Dit is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en mogelijke invloed van corona.

Het ontwerp

Klik op de foto's om in te zoomen

Klik op deze foto voor een grotere versie

Overzicht van de aansluiting N34 Klijndijk.