Nieuwe ongelijkvloerse aansluiting Klijndijk


Voor een veilige en vlotte doorstroming op de N34 realiseert de provincie een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk. De gelijkvloerse aansluiting Emmen-Noord verdwijnt.

Wat gaat er gebeuren?

-De gelijkvloerse aansluiting Emmen-Noord verdwijnt; 
-Aanleg van op- en afritten voor een nieuwe aansluiting bij Klijndijk. Deze sluiten aan op rotondes in de Slenerweg. Verkeer kan dan via het (bestaande) viaduct Oringerweide veilig de N34 passeren; 
-Aanleg van een nieuwe parallelweg die aansluit op de Odoornerweg. Verkeer kan daardoor vlotter en veiliger doorstromen richting Emmen-Noord; 
-Aanleg fietsbrug over de N34 en een fietspad langs de Slenerweg. Deze sluit straks aan op de rotonde op de Hoofdweg.

Hoe ziet de planning eruit?

Aannemer Avitec is vorig najaar (2021) gestart met de werkzaamheden, waaronder het verwijderen van bomen, het verleggen van kabels en leidingen en grondwerkzaamheden voor de toekomstige op- en afritten. De op- en afritten gebruikt de aannemer als aanrijroute voor bouwverkeer. Daardoor wordt het verkeer ontlast in de dorpskernen en directe omgeving.

Tijdens de werkzaamheden aan de Slenerweg is het verkeer tussen Klijndijk en ’t Haantje gestremd. Vanaf eind april (2022) kunnen fietsers gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de Slenerweg. Naar verwachting is het werk nog vóór de bouwvak (2022) gereed. Deze planning is onder voorbehoud.

Hinder en bereikbaarheid

Wij streven ernaar om de hinder voor omwonenden en het (landbouw)verkeer zoveel mogelijk te beperken. Wanneer woningen of landbouwpercelen tijdelijk minder goed bereikbaar zijn, dan nemen wij rechtstreeks contact op met de bewoners.

Het ontwerp

Klik op de foto's om in te zoomen

Klik op deze foto voor een grotere versie

Overzicht van de aansluiting N34 Klijndijk,