Nieuwe aansluiting tussen Odoorn-Noord en Exloo


De provincie Drenthe verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming op de N34. In de gemeente Borger-Odoorn vervangen we twee gelijkvloerse aansluitingen voor één ongelijkvloerse. De gelijkvloerse aansluitingen bij Odoorn-Noord en Emmen-Noord verdwijnen en er komt één ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk.

Wat gaat er gebeuren?

In 2019 realiseerde de provincie een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij Exloo. In 2021 maken we een nieuwe ongelijkvloerse aansluiting bij Klijndijk en verbreden we de parallelweg (Borgerderweg) tussen Odoorn-Noord en de aansluiting bij Exloo. Daarnaast komt er een nieuwe fietspad. Deze sluit aan op de fietspaden richting Odoorn, Borger en Exloo. Ter hoogte van de onderdoorgang van het fietspad richting Poolshoogte plaatsen we een nieuwe houten fietsbrug.

Hoe ziet de planning eruit?

De aannemer die het werk gegund krijgt, maakt medio juni een start met de voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van bomen. Ná de bouwvak, die duurt van 27 juli tot en met 13 augustus, vervolgt de aannemer de voorbereidende werkzaamheden en de werkzaamheden aan de Borgerderweg tussen de carpoolplaatsen bij Odoorn en Exloo. De Borgerderweg gaat dan dicht. Omwonenden informeren we hierover met een brief.

De planning is onder voorbehoud van weersomstandigheden en de mogelijke invloed door corona.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • het opheffen van de aansluiting N34 Odoorn-Noord;
  • het verbreden van de parallelweg Borgerderweg;
  • het plaatsen van een vangrail tussen de N34 en parallelweg;
  • het aanleggen van een nieuw vrij liggend fietspad langs de parallelweg;
  • het aanleggen van bredere bermen langs de N34 voor de verkeersveiligheid.
  • het aansluiten van het fietspad op de fietsbrug over de fietsonderdoorgang Poolshoogte;

Hinder

Wij streven ernaar om de hinder voor omwonenden en het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de afsluiting van de Borgerderweg leiden we het auto-, fiets- en landbouwverkeer om via Exloo en Odoorn. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. Een aantal woningen langs de Borgerderweg zijn niet of minder goed bereikbaar. Wij nemen hierover contact op met de bewoners.

Het ontwerp

Klik op de foto's om in te zoomen

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Parallelweg Odoorn- Exloo met vrijliggend fietspad

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Parallelweg Odoorn- Exloo met vrijliggend fietspad