Hunebed Highway N34


Van de 53 hunebedden in Drenthe staan er 47 aan de N34. Deze weg loopt dwars door Drenthe van Zuidlaren tot Coevorden. De provincie Drenthe heeft borden met het logo laten maken. De contouren van het logo zijn die van “Route 66”, de 3940 kilometer lange legendarische autoweg door de Verenigde Staten.

Borden Hunebed Highway

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en gedeputeerde Henk Brink hebben maandag 9 juli 2018 de N34 omgedoopt tot Hunebed Highway N34, met een knipoog naar de zogeheten “Route 66” in de USA. De nieuwe naam moet het toeristisch imago van het Hondsruggebied verder opkrikken. Bekijk hier de aftermovie van de opening van de Hunebed Highway Business Club.

Gedeputeerde Henk Brink: "Er is veel historie en moois te zien langs de N34. Naast de hunebedden zijn er bijvoorbeeld de dorpen en het unieke Drentse landschap.”

Qbuzz bussen met logo Hunebed Highway

Sinds 18 januari 2019 hebben de dubbeldeksbussen die over de provinciale weg N34 tussen Emmen en Groningen een herkenbare sticker van de Hunebed Highway. Het bestickeren van de bussen is een aanvulling op de borden die vorig jaar langs de N34 zijn geplaatst.

Meer informatie

Bezoek www.hunebedhighway.com.


Website over alles op en rondom de Hunebed Highway