Verkeersplein Gieten


Op de N34 tussen de A28 (De Punt) en de N381 (Emmen) wil de provincie Drenthe de verkeersveiligheid vergroten, de doorstroming verbeteren en de openbaar vervoerverbinding optimaliseren. Hiervoor doen we onderzoek naar het gedeeltelijk verdubbelen van de N34. Het verbeteren van de doorstroming bij het verkeersplein Gieten is een belangrijk onderdeel van dit project.

Van harte welkom

We nodigen belangstellenden uit voor de startbijeenkomst over het verkeersplein Gieten op woensdag 24 april 2019 in het gemeentehuis aan de Spiekersteeg 1 in Gieten. Belangstellenden hebben de mogelijkheid om deze bijeenkomst op twee momenten (in de middag of de avond) bij te wonen. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Wat gaan we doen?

We willen belangstellenden tijdens de bijeenkomst informeren over het proces en de planning van het onderzoek naar de gedeeltelijke verdubbeling van de N34. Daarnaast gaan we in op een verkeersonderzoek waar we nu mee bezig zijn. Voor en na de uitleg is er de gelegenheid om met medewerkers in gesprek te gaan en om vragen te stellen.

Programma

Moment 1

16.30 uur          Inloop met koffie en thee

17.00 uur          Uitleg proces en planning

17.30 uur          Uitleg verkeersonderzoek

17.45 uur          Ruimte om vragen te stellen aan medewerkers provincie

18.30 uur          Einde

Moment 2

19.00 uur          Inloop met koffie en thee

19.30 uur          Uitleg proces en planning

20.00 uur          Uitleg verkeersonderzoek

20.15 uur          Ruimte om vragen te stellen aan medewerkers provincie

21.00 uur          Einde

Denk met ons mee

Het aanleggen van een nieuw verkeersplein Gieten is complex. We willen een ontwerp dat zo goed mogelijk rekening houdt met bewoners, bedrijven, het verkeer en het openbaar vervoer. Daar hebben we uw hulp bij nodig. We willen weten welke knelpunten bewoners ervaren, welke kwaliteiten het gebied kent en welke kansen er zijn. Daarom organiseren we een werkgroep, die tijdens twee sessies met de provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze gaat meedenken over de plannen voor het verkeersplein. De uitkomsten van de sessies koppelen we weer terug tijdens een bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst op 24 april kunt u zich opgeven voor deze werkgroep. We zijn op zoek naar ongeveer twintig deelnemers. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan maken wij een selectie. Wilt u zich opgeven voor de werkgroep en kunt u er 24 april niet bij zijn? Vul dan dit formulier (pdf, 112 kB) in.

Meer informatie

Heeft u vraag over de gedeeltelijke verdubbeling, dan kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Ina de Lange via (0592) 36 55 55 of n34@drenthe.nl.