Rechter stelt provincie in het gelijk: aan de slag met verdubbeling N34

De provincie Drenthe heeft de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden-Noord en Holsloot rechtmatig aanbesteed. Dat is de uitspraak die de rechter vandaag deed in het kort geding aangespannen door de combinatie KWS Infra B.V. en Van Hattum en Blankevoort B.V. Aannemer BAM Infra B.V. blijft vooralsnog de geselecteerde partij die het werk zal gaan uitvoeren.

Gedeputeerde Henk Brink: Gedeputeerde Henk Brink: “Ik ben blij dat we nu aan de slag kunnen met de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden-Noord en Holsloot. Samen met de aannemer zetten we ons in voor een veilige en bereikbare N34.”

BAM Infra B.V. aan de slag

Nu de provincie in het gelijk is gesteld kan BAM Infra B.V. aan de slag met het project. De combinatie KWS Infra B.V. en Van Hattum en Blankevoort B.V. eiste in kort geding een verbod tot gunning van de opdracht aan BAM Infra B.V. en een herbeoordeling van de inschrijvingen door een nieuwe beoordelingscommissie.

De rechter heeft alle vorderingen afgewezen en geconcludeerd dat de provincie de gunningsbeslissing voldoende heeft gemotiveerd.

Het vervolg

Voordat gestart wordt met de uitvoering van de werkzaamheden, bij de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Holsloot, zal een informatiebijeenkomst voor belangstellenden worden georganiseerd. De combinatie en de provincie verstrekken dan meer informatie over de uitvoering van de werkzaamheden, de planning en de mogelijke hinder die daarbij ontstaat. Dit zal plaatsvinden in het infocentrum Hunebed Highway in Dalen langs de N34.