Drentse Technasium-leerlingen denken mee met inrichten N34

De provincie Drenthe daagt opnieuw leerlingen uit! 200 Leerlingen van 3 havo en 3 VWO van vijf Drentse Technasia gaan aan de slag met drie verschillende opdrachten. Ze maken plannen voor de afscherming van geluid en de verbetering van de bestaande hubs langs de N34. Daarnaast maken ze een nieuw ontwerp voor verkeersplein Gieten.

Drentse scholen betrekken

CSG Dingstede in Meppel, het Roelof van Echten College in Hoogeveen, De Nieuwe Veste in Coevorden, het Hondsrug College in Emmen en het Dr. Nassau College uit Assen/Gieten gaan de strijd met elkaar aan. De winnende ideeën worden als ze realiseerbaar zijn, meegenomen in de uitvoering van de genoemde projecten.

Dit project is onderdeel van de doorlopende leerlijn binnen het onderwijsproject N34-Afslag techniek. Hierin wordt de koppeling gemaakt tussen scholen, techniek en de ontwikkelingen rondom de verdubbeling van de N34. De finaledag van het project staat gepland op vrijdag 23 november 2018 in het provinciehuis in Assen.

Toekomst in de techniek

De provincie wil jongeren meer enthousiasmeren voor een opleiding en toekomst in de techniek. Herwaardering van vakmanschap, het creëren van stage- en leerwerkplekken en voldoende gediplomeerde instroom in de sector techniek zijn hierbij van groot belang.

1050460d-2f4e-46e2-8b2d-5f08075bd739