Werkzaamheden N34 bij Klooster van start

Vanaf vandaag is de N34 tussen de JC Kellerlaan en Klooster afgesloten. De afsluiting duurt tot en met 9 november 2018. In deze periode worden op- en afritten met rotondes aangelegd voor de nieuwe aansluiting bij Klooster. Vanmorgen gaven de bestuurders van twee gemeenten en twee provincies het startsein voor de werkzaamheden. Diverse geïnteresseerde buurtbewoners woonden de starthandeling bij.

Mooie samenwerking

Gedeputeerde Henk Brink: “Het heeft tien jaar geduurd, maar ik vind dat er een mooie samenwerking is tussen de omgeving en de verschillende overheden om bij Klooster de N34 veiliger te maken door een ongelijkvloerse kruising. De volgende stap is de verdubbeling van de N34 van Coevorden-Noord tot de Frieslandroute. Het eerste deel wordt in het voorjaar van 2019 aanbesteed, een half jaar later volgt het tweede deel.”

Kansen voor bereikbaarheid bedrijven

Wethouder Jeroen Huizing (Coevorden): “We zijn blij dat de werkzaamheden nu eindelijk van start gaan. We hebben gezien hoe mooi de N34 wordt in Hardenberg en Overijssel, nu zijn Coevorden en Drenthe aan de beurt! De nieuwe, ongelijkvloerse kruising zorgt er niet alleen voor dat de situatie hier veiliger wordt, het biedt ook kansen voor de bereikbaarheid van onze bedrijven. De volgende stap is dan ook de aansluiting van deze nieuwe kruising op het Leeuwerikenveld.”

Inloopbijeenkomst 20 september

Op donderdag 20 september is er een informatiebijeenkomst over dit project in de Ganzenhoeve in Holthone. Belangstellenden kunnen tussen 16.00 - 20.00 uur met hun vragen terecht bij de aannemer BAM Infra BV en medewerkers van de provincie Drenthe.

De N34 is vanaf 9 november weer bereikbaar via de nieuwe op- en afritten. Dan begint de aanleg van het viaduct. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei 2019 klaar.

Klooster