Scholieren maken ontwerp windenergieobject langs N34

Donderdag 19 april is de provincie Drenthe bij de verdubbeling van de N34 een uniek project voor 200 leerlingen van 2 Mavo/VMBO TL gestart. Leerlingen van drie scholen gaan een ontwerp maken voor een (biobased) windenergieobject langs de N34.

Toekomst in de techniek

De provincie wil jongeren meer enthousiasmeren voor een opleiding en toekomst in de techniek. Herwaardering van vakmanschap, het creëren van stage- en leerwerkplekken en voldoende gediplomeerde instroom in de sector techniek zijn hierbij van groot belang.

Emmense onderwijssamenwerking

Naast het Esdal College, Hondsrug College en het Carmelcollege uit Emmen doet ook het Drenthe College mee. Dit project is onderdeel van de doorlopende leerlijn binnen het onderwijsproject N34- Afslag techniek. Hierbij wordt de koppeling gemaakt tussen scholen, techniek en de ontwikkelingen rondom de N34. De eerste ideeën voor een windenergieobject werden na de uitleg over de opdracht meteen gedeeld onderling. De finaledag is gepland op vrijdag 6 juli in het provinciehuis in Assen.

Lees meer over het onderwijsprogramma over de N34.

Cees Bijl trapt onderwijsproject af in Emmen