Inloopbijeenkomsten N34 drukbezocht

Dinsdag 6 en woensdag 7 maart waren er inloopbijeenkomsten in Erm en Dalen over de verdubbeling van de N34. Vanuit de omgeving was er veel belangstelling. De bezoekers waren veelal positief over de plannen. Vooral de betere veiligheid van de weg was voor bezoekers een positief punt. De grote tekening van de nieuwe weg en het filmpje trokken de meeste aandacht.

Verdubbeling N34 in beeld gebracht

In totaal lieten ca. 250 belangstellenden zich bijpraten over de verdubbeling van de N34 tussen Coevorden en Emmen. Medewerkers van de provincie Drenthe en de gemeenten Emmen en Coevorden gaven uitleg over de plannen. Visualisaties en tekeningen gaven bezoekers een indruk hoe de nieuwe weg er straks uit gaat zien. Er was bijvoorbeeld een 3D weergave met rijdende auto’s op de verdubbelde weg en de nieuwe aansluitingen te zien.

'Goed voor de bereikbaarheid'

De reacties varieerden van: "Ik vind het een goede ontwikkeling", tot “Het is goed voor de bereikbaarheid, maar zeker ook voor de veiligheid. De N34 is nu best een gevaarlijke weg. Straks kun je veilig inhalen." Eén van bezoekers had een wat dubbel gevoel: Als automobilist is ze blij met de verdubbeling. Maar als inwoner van Erm heeft ze ook wel zorgen. Omdat er straks misschien meer verkeer door Erm gaat, vanwege de veranderingen bij Emmen-West.

Inloopbijeenkomst in Dalen

Vervolg

De werkzaamheden van de verdubbeling van de N34 starten in het voorjaar van 2019. Voorafgaand aan de uitvoering organiseren we nog een inloopbijeenkomst.