Provincie verwijdert verwaarloosde fietsen van OV-knooppunten Gieten en Borger


Vanaf 8 februari 2018 worden de fietsen in verwaarloosde staat, die geparkeerd staan bij de OV-knooppunten Gieten en Borger, gelabeld met datum. Vier weken later worden de fietsen verwijderd. De provincie Drenthe doet dit omdat er klachten binnen zijn gekomen over deze fietsen. De fietsen zorgen voor hinder en nemen onnodig stallingsplaatsen in bij de OV-knooppunten.

Hoe werkt het?

Het gaat om fietsen die duidelijk in verwaarloosde staat zijn en langer dan vier weken aaneengesloten op dezelfde plek staan. Dat geldt voor fietsen in de fietsenrekken of op een andere plaats op de OV-knooppunten.

Verwaarloosde fiets

Medewerkers van de provincie Drenthe bevestigen een label met datum aan deze fietsen. Wie zo’n label aan zijn of haar fiets aantreft, heeft vier weken de tijd om de fiets op te halen. Na die vier weken haalt de provincie de fiets weg. Alle verwaarloosde fietsen worden naar het wegensteunpunt Kloosterveen in Assen gebracht. Daar worden ze nog zes maanden bewaard.

Fiets alsnog ophalen

Eigenaren kunnen hun fiets gedurende die zes maanden ophalen bij het wegensteunpunt Kloosterveen, Balkendwarsweg 4 in Assen. Daarbij moeten ze wel een fietssleutel kunnen tonen als bewijs.

De provincie Drenthe is van plan deze actie, als dat nodig is, jaarlijks te herhalen.

Fiets2