Enquête naar ervaringen op doorfietsroute


Maakt u weleens gebruik van de fietsstraat of het (brom)fietspad langs het Noord-Willemskanaal? Misschien vindt u het heerlijk om buiten te ontspannen en even langs het kanaal te fietsen, te wandelen, of een vishengel uit te gooien. Of gebruikt u de de route langs het kanaal om bij de gewassen op uw percelen te komen. Of misschien is de fietsstraat de kortste route voor u, of gebruikt u het pad om bij uw woning te komen?

Gedeeld gebruik

In 2019 is een betonnen (brom)fietspad op de Kanaalweg Oost (Taarlo en omgeving) aangelegd. Even verderop werd in 2020 de Sluisweg (Tynaarlo) ingericht als fietsstraat. Beide tracés zijn onderdeel van de doorfietsroute tussen Groningen en Assen. Delen van deze route zijn al aangelegd, andere delen zijn nog in de planstudiefase.

Sluisweg (boven) en de Kanaalweg-Oost (onder)

De gebruikers van de route zijn divers, zoals wandelaars  ruiters, fietsers op snelle speed pedelecs, gewone fietsers maar ook landbouwvoertuigen of auto’s van vissers. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op een prettige en veilige manier gebruik kan maken van de doorfietsroute. Daarom zijn we benieuwd naar uw ervaring van het ‘gedeeld' gebruik.

Doe mee aan de enquête!

Vanaf 23 juni tot 14 juli kunt u anoniem een enquête invullen op www.mijnfietspad.nl. Het invullen duurt maximaal 10 minuten. U maakt bovendien kans op een cadeaubon van Bol.com.

De uitkomst geeft ons inzicht in hoe we in een campagne ervoor kunnen zorgen dat alle gebruikers zich bewust zijn van het gedeeld gebruik. Zo zorgen we er samen voor dat de doorfietsroute een prettige en veilige verbinding is voor alle gebruikers.